Składniki:
- 150g piersi z kurczaka
- 10 g masła
- czosnek
- mozzarella light
- kilka listków pietruszki
- sól,pieprz
- 2 plastry szynki
Czosnek przeciskamy przez praskę, pietruszkę drobno siekamy i łączymy to z masłem na gładką masę
Pierś filetujemy aby powstał nam taki duży placek, należy uważać żeby go nie przedziurawić, bo później masło nam się wyleje. Kładziemy na filet 2 plastry szynki, mozzarellę oraz wymieszany czosnek z pietruszka i masłem. Ciasno zwijamy w rulon, który zawijamy późnej w folię spożywczą a następnie aluminiową. Wrzucamy na wrzątek i gotujemy przez ok 15 min, w tym czasie folia powinna nabrać ciemnego koloru. Wyciągamy z garnka odwijamy z folii i już opcjonalnie podsmażamy w panierce. Ja zrobiłam domową panierkę paprykową. I właśnie do tej panierki dodaje resztę przypraw - jeżeli ktoś z niej rezygnuje to warto doprawić samą kurę już przed gotowaniem :)
Zmieniony przez - Andzia2376 w dniu 2016-02-03 21:45:42
Zmieniony przez - Andzia2376 w dniu 2016-02-03 21:50:57