SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

[low carb] Pomidor faszerowany ricotta, parmezanem, bazylia i pinia

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 4509

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 230 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 1001
Skladniki

1 duży pomidor wydrążony
1 łyżka orzeszków pinii
6 listków bazylii
80g ricotty
2 łyżki parmezanu
1 łyżka oliwy z oliwek
2 łyżki kaparów
Sól, pieprz

===============

1. Orzeszki pinii uprażyć na suchej patelni (uwazac, zeby sie nie zjaraly) i dac im ostygnac

2. Ricotte wymieszać z parmezanem, orzeszkami pinii, posiekana bazylia, kaparami i oliwa, doprawić sola i pieprzem





3. Pomidora wydrazyc lyzka i nafaszerowac. Najlepiej wstawić na pół godziny do lodówki. Pomyslalem ze dobrze by go bylo obrac ze skory zalewajac wrzatkiem

Wciagamy :)
Jest mniam :)

Tutaj pomidor nafaszerowany + tuna a'la Smokealot




===============

Gramatura mojego pomidora faszerowanego :

Kapary 10
Oliwa z oliwek 18
Orzeszki pinii 11
Pomidor 194
ricotta 73
Ser, Parmezan 6
bazylia 2


Wartosci odzywcze
Bialko 12g
Tluszcz 37g
Wegle 10g
Kcal 413
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 23 Wiek 31 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 904
tralalalala próbna wiadomoć w nieczytanym od dawna temacie lalalal .... nci bić ...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 413 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 2746
gdzie kupić wydrążony pomidor
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 335 Wiek 30 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 11020
w każdym mięsnym
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 10796 Napisanych postów 47709 Wiek 26 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 57816
qrak12345
w każdym mięsnym




a wydrążoną paprykę też mają?
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

[Low Carb] Losos w sosie oliwkowo, kaparowo-koperkowym

Następny temat

sałatko-deser białkowy:)

NutLove