SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

dieta oraz trening do oceny i poprawy

temat działu:

Ladies SFD

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2003

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 15 Wiek 33 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 123
Bardzo dziękuję za opinię=)

na temat owoców, staram się to zmienić. Brakuje mi czasu na posiłek w pracy, maksymalna przerwa ,to tylko 15 min, zanim dobiegnę do kuchni już mija kilka minut, dlatego też owoc zostawiam sobie na póżniej,

Pierś z kurczaka jem prawie codziennie, czasami zamieniam na łososia/pstrąga łososiowego ( zmuszam się ) . Mięso jak i też innej ryby nie jem, nie to ,że nie lubię, jak nawet tego nie połknę...( nie wiem co jest tego powodem). Były próby, ale nieciekawie to się skończyło=(

Zastanawiam się nad ostatnim posiłkiem... nie wiem czym można twaróg zastąpić. Wiem,że musi być B, czasami mam dwa jajka gotowane + warzywa. Zmuszam się, żeby zjeść ten ostatni posiłek, a nawet dwa. Nie jestem jeszcze przyzwyczajona do tak dużej ilości jedzenia.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rzabba Instruktor
Ekspert
Szacuny 492 Napisanych postów 6557 Wiek 49 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 132729
A probowalas moze zupy miksowane z innym miesem niz kurczak?
Zupa ugotowana np na wywarze z wolowiny z koscia i kawalek miesa zmiksowany na krem razem z warzywami.

Kobiety potrzebuja zelaza i wit b12 a piers z kurczaka tego prawie nie dostarcza.
1

>>życie zaczyna się po trzydziestce<<
leniwa efka
trzeba mieć silne barki, żeby udźwignąć skrzydła anioła

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 15 Wiek 33 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 123
A co sądzicie na temat treningu?

tak jak zaczęłam pisać dostałam trening opracowany przez trenerów z PoTreningu..Ale coś mi nie pasuje, więc robie FBW.

To kilka dni z potreningu
1Dzień

1. Trucht w tempie 8km/h seria 1: 10 min.

2. Prostowanie podudzi siedząc na maszynie seria 1: zrób 20 powtórzeń z ciężarem rozgrzewkowym seria 2: zrób 15 powtórzeń z ciężarem takim, aby mieć zapas jeszcze 2 powtórzeń seria 3: zrób 15 powtórzeń z ciężarem takim, aby mieć zapas jeszcze 2 powtórzeń

3. Uginanie nóg w leżeniu seria 1: zrób 20 powtórzeń z ciężarem rozgrzewkowym seria 2: zrób 15 powtórzeń z ciężarem takim, aby mieć zapas jeszcze 2 powtórzeń seria 3: zrób 15 powtórzeń z ciężarem takim, aby mieć zapas jeszcze 2 powtórzeń

4. Wiosłowanie sztangą nachwytem seria 1: zrób 15 powtórzeń z ciężarem rozgrzewkowym seria 2: zrób 12 powtórzeń z ciężarem takim, aby mieć zapas jeszcze 2 powtórzeń seria 3: zrób 12 powtórzeń z ciężarem takim, aby mieć zapas jeszcze 2 powtórzeń

5. Wyciskanie sztangielek na ławce dodatniej seria 1: zrób 15 powtórzeń z ciężarem rozgrzewkowym seria 2: zrób 12 powtórzeń z ciężarem takim, aby mieć zapas jeszcze 2 powtórzeń seria 3: zrób 12 powtórzeń z ciężarem takim, aby mieć zapas jeszcze 2 powtórzeń
6. Arnoldki
seria 1: zrób 15 powtórzeń z ciężarem rozgrzewkowym
seria 2: zrób 12 powtórzeń z ciężarem takim, aby mieć zapas jeszcze 2 powtórzeń seria 3: zrób 12 powtórzeń z ciężarem takim, aby mieć zapas jeszcze 2 powtórzeń
7. Spięcia brzucha leżąc I seria 1: zrób 20 powtórzeń z ciężarem rozgrzewkowym seria 2: zrób 20 powtórzeń z ciężarem takim, aby ostatnie było na prawdę tym ostatnim
(poproś o pomoc partnera) seria 3: zrób 20 powtórzeń z ciężarem takim, aby ostatnie było na prawdę tym ostatnim

2Dzień
1. Trucht w tempie 8km/h seria 1: 10 min.

2. Wykroki ze sztangą seria 1: zrób 15 powtórzeń z ciężarem rozgrzewkowym seria 2: zrób 15 powtórzeń z ciężarem takim, aby mieć zapas jeszcze 2 powtórzeń seria 3: zrób 12 powtórzeń z ciężarem takim, aby mieć zapas jeszcze 2 powtórzeń

3. "Martwy ciąg" seria 1: zrób 15 powtórzeń z ciężarem rozgrzewkowym seria 2: zrób 12 powtórzeń z ciężarem takim, aby mieć zapas jeszcze 2 powtórzeń seria 3: zrób 12 powtórzeń z ciężarem takim, aby mieć zapas jeszcze 2 powtórzeń seria 4: zrób 10 powtórzeń z ciężarem takim, aby mieć zapas jeszcze 2 powtórzeń

4. Wspięcia na palce obunóż stojąc seria 1: zrób 30 powtórzeń z ciężarem takim, aby ostatnie było na prawdę tym ostatnim
(poproś o pomoc partnera)
seria 2: zrób 30 powtórzeń z ciężarem takim, aby ostatnie było na prawdę tym ostatnim
(poproś o pomoc partnera)
seria 3: zrób 30 powtórzeń z ciężarem takim, aby ostatnie było na prawdę tym ostatnim
5. Rozpiętki na maszynie siedząc seria 1: zrób 15 powtórzeń z ciężarem rozgrzewkowym seria 2: zrób 15 powtórzeń z ciężarem takim, aby mieć zapas jeszcze 2 powtórzeń seria 3: zrób 15 powtórzeń z ciężarem takim, aby mieć zapas jeszcze 2 powtórzeń
7. Uginanie przedramion ze sztangielkami w chwycie młotkowym siedząc seria 1: zrób 15 powtórzeń z ciężarem rozgrzewkowym
seria 2: zrób 12 powtórzeń z ciężarem takim, aby mieć zapas jeszcze 2 powtórzeń seria 3: zrób 12 powtórzeń z ciężarem takim, aby mieć zapas jeszcze 2 powtórzeń

8. Wyciskanie "francuskie" linki wyciągu dolnego leżąc na ławce seria 1: zrób 15 powtórzeń z ciężarem rozgrzewkowym seria 2: zrób 15 powtórzeń z ciężarem takim, aby mieć zapas jeszcze 2 powtórzeń seria 3: zrób 12 powtórzeń z ciężarem takim, aby mieć zapas jeszcze 2 powtórzeń
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 15 Wiek 33 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 123
no to bardzo dobry pomysł,właśnie chyba spróbuję dzisiaj. Może mi się uda=)
Ostatnio robiłam różnego rodzaju badania, wszystko mam w normie, ale to na razie jak mam 25, póżniej już może być problem. Dlatego też czasami próbuję zjeść=)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rzabba Instruktor
Ekspert
Szacuny 492 Napisanych postów 6557 Wiek 49 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 132729
No wlasnie organizm ma zapasy zelaza w postaci ferrytyny oraz zapasy b12 ale one wystarczaja na max 5 lat a czesto rozne objawy zaczynaja sie pojawiac zanim wartosci we krwi drastycznie spadna.


taki wywar na kosciach to powinien kilka godzin pyrkac na malym ogniu, mozna zrobic wieksza ilosc na raz i zamrozic w porcjach potrzebnych do ugotowania juz konkretnych zup, wtedy do wywaru wrzucasz warzywa, miksujesz i masz zupé w pol godziny

>>życie zaczyna się po trzydziestce<<
leniwa efka
trzeba mieć silne barki, żeby udźwignąć skrzydła anioła

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 15 Wiek 33 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 123
a jakie mięso lepiej kupować?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rzabba Instruktor
Ekspert
Szacuny 492 Napisanych postów 6557 Wiek 49 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 132729
na zupy najczesciej kupuje kawalki podudzia wolowego z koscia i kawalki indyka - palka, skrzydla, szyja, moga byc tez jakies zeberka, tylko u siebie raczej nie spotykam

Natomiast tak do jedzenia, moze zacznij od piersi z indyka (my najczesciej jemy pieczone), potem schab - swietny na kanapki zamiast wédliny
a potem moze jakise duszeniny miesno warzywne i wtedy wolowina, krolik, indyk, teraz popularne sa wolnowary - wrzucasz skladniki i jak wracasz z pracy masz gotowe danie

>>życie zaczyna się po trzydziestce<<
leniwa efka
trzeba mieć silne barki, żeby udźwignąć skrzydła anioła

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 15 Wiek 33 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 123
tak zrobię. Akurat niedługo wybieram się na zakupy. Kupię indyka i wołowinę na próbę
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 15 Wiek 33 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 123
Dzisiaj spóbowałam mięsko. Kupiłam schab, wycięłam kawałek bez tłuszczu i ugotowałam, pokroiłam bardzo drobno, wymieszałam z ryżem i surówką i jakoś to zjadłam, Nie powiem,że było łatwo i nie zbyt dobrze się czułam po obiedzie, ale to już coś=)

Mam też pytanie na temat tuńczyka kons. we własnym sosie, niby nic w składnikach kiepskiego nie ma, ale czy to jest zdrowe?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 15 Wiek 33 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 123
dzisiejszy jadłopis





Zmieniony przez - nataliya90 w dniu 2016-01-18 18:09:23
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

DT DiamionD

Następny temat

Redukcja, forma, dieta. Proszę o pomoc :)

WHEY premium