Batoniki Bounty
Składniki:
- mleczko kokosowe 400ml
- wiórki kokosowe (około 300g)
- słodzik
- czekolada 1,5 tabliczki min 90%
Wyglądać nie wyglądają, ale smakuję ommm
Przygotowanie:
Wiórki kokosowe gotujemy w mleczku kokosowym do suchej masy, następnie formujemy batoniki i wrzucamy do zamrażarki (ja każdy z osobna zawijałam w woreczek, wtedy się nie rozpadają)
Czekoladę gorzką 90% roztapiamy w kąpieli wodnej i obtaczamy batoniki w czekoladzie i ponownie wrzucamy do zamrażarki
(już bez zawijania w woreczki). Wyciągamy i przechowywujemy już w lodowce
Ja do czekolady oraz wiórek dodałam słodziku.
Posiłek 3326 kcal b: 38,6 g ww: 54 g tł: 328,8 g
+Mleczko kokosowe Thaj coco 400g 712,0kcal 3,6B 10,0WW 72,8TŁ
+Wiórki kokosowe 300g 1 846 kcal b: 17 g ww: 18 g tł: 190 g
+ Czekolada gorzka 90% kakao WAWEL g 768 kcal b: 18 g ww: 26 g tł: 66 g
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html