SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

[BLOG] początkujący mistrz kuchni

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 4291

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11145 Napisanych postów 51525 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
( właściwie to mistrzyni)
Dzień dobry Panie i Panowie!
Chcę się podzielić tym co robię, zainspirować kogoś, a przy okazji poznać kolejne przepisy. Odkąd zaczęłam ćwiczyć strasznie wkręciłam się w gotowanie (także fotografuję). Póki co zdjęcia mojej miski lądowały tylko na instagramie (stąd podpisy na zdj.), ale spodobało mi się to co tu robicie...dlatego jestem :)

Cel mojej diety to lekka redukcja, potem będę wyrównywać kcal tak, żeby być na moim normalnym zapotrzebowaniu, nacisk kładę na tłuszcze (kocham wszystkie orzechy, 3kg zapas czeka w szafce). Moje posiłki są urozmaicone, nie lubię sztywno trzymać się przepisów, dlatego do garnka często trafia to co akurat mam pod ręką...czysta, ale udana improwizacja

Większość moich propozycji to będą śniadania, raczej na słodko, bo od roku nie jem słodyczy/cukru więc szukam zamienników. Przy okazji chętnie poznam wasze propozycje na ciasta/muffinki czy jakieś placki.

Kocham jeść więc staram się, żeby moje posiłki miały dużą objętość :D

Dobra to zaczynamy! Na sam początek naleśniczki, same w sobie mają mało węgli, dlatego dołożyłam lody bananowe, granole i truskawki. Do środka wpakowałam "krem czekoladowy" (to domowy budyń, ale krem brzmi szlachetniej ) przy okazji dodam, że to bardzo fajny patent, do mleka można dodać zmiksowane owoce, wanilię, kakao, cokolwiek...podgrzać i zagęścić skrobią. I domowy budyń gotowy:

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11145 Napisanych postów 51525 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Dziś mam coś fajnego, taki o to sernik czyli ratunek dla endomorfików zapraszam Was na mój filmik z przepisem. Róbcie, jedzcie i pokazujcie go innym endo :P





...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 23962 Napisanych postów 67769 Wiek 36 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 536716
Siema. Zaczyna sie tak smacznie ze bede przelotem puki kcal nie doloze
1

"... Nie ważne czy dobrze, ważne że z efektem..."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 93244 Napisanych postów 362733 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1663991
Witamy serdecznie w dziale
2
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
No to Siemano
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11145 Napisanych postów 51525 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
To tylko przystawka przed głównym daniem (mówiłam, że lubię dużo jeść )
Do garnka wleciała zielona soczewica z marchewką, szczypiorkiem i szalotką, trochę ziół, pieprz, sól, oliwa. Wszystko zblendowałam i uformowałam w małe kulki, które się niestety rozpłaszczyły w ten sposób powstały te małe kotlety.
Do tego sałata z warzywami z sosem musztardowo miodowym (będzie się często pojawiał, bo uwielbiam) U mnie: pomidor, papryka, ogórek i resztki szczypioru.
I tortilla: mąka żytnia, woda, oliwa, sól i zioła prowansalskie. Na jeden placek potrzeba ok.40 g mąki, resztę dodawałam na oko

Następnym razem dodam całą soczewicę do sałaty, a zamiast minikotletów dam jakieś mięsko, bo mało białka w sumie wyszło

endżoj
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4448 Napisanych postów 35738 Wiek 34 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 262806
Witamy, zapowiada sie super

powodzenia
2

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html

"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11145 Napisanych postów 51525 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Ktoś mi zdjęcie ukradł poprzedniego posta :c

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 58 Napisanych postów 936 Wiek 28 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 16405
Będę odwiedzał często wygląda bardzo smakowicie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11145 Napisanych postów 51525 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Dzięki chłopaki, ja już duszę wołowinę na potreningowe i jeszcze coś z batatami będzie trzeba podziałać
na dniach zdjęcia
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11145 Napisanych postów 51525 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Wspomniana wołowinka z rozgotowanymi warzywami (cukinia, papryka, marchew, mieszanka kiełków, oliwa, sos sojowy).
Bataty z racji tego, że nie chciało mi się nagrzewać piekarnika pokroiłam w słupki, ugotowałam, a potem podsmażyłam na patelni z oliwą, rozmarynem i sokiem z limonki (z reszty zrobiłam zupę, jedna z najlepszych jakie jadłam , dodam na bloga na pewno) no i standardowo sałata z pomidorem i sosem winegret

Tak w ogóle to nie dość, że warzywa były rozgotowane, to zapomniałam o tym, że w kuchni gotuje się moje mięso, a przypomniał mi o tym dym w całym domu , ale uratowałam to co mogłam

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 9766 Napisanych postów 5542 Wiek 43 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 18117
cześć ,będę zaglądać
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Cukier w mleku sojowym jest naturalny?

Następny temat

Bialkowe placuszki z wafli ryzowych idealne na wynos

Wiecej