waga 76 kg, wzrost 182, cel to masa, staż treningowy ciężko określić, 5 lat temu zacząłem ale różnie to bywało w różnych okresach z różną motywacją i z różnymi celami, zdarzyło się kilka dłuższych przerw.
Poniżej wrzucam moją dietę na masę w dniu treningowym do oceny. Dietę w dni nietreningowe postaram się wrzucić w najbliższym czasie. Ale najpierw parę wyjaśnień:
Pracuję póki co tylko na jedną zmianę na 14 i mój dzień wygląda mniej więcej tak:
śniadanie koło godziny 8, pół godziny później trening 1-1,5 h, po treningu posiłek potreningowy i około 13 obiad. Z obiadem jest problem bo zazwyczaj sam go nie przygotowuje, a jeśli już to jest to obiad dla całej rodziny więc ciężko żeby co dzień wszyscy jedli np ryż z kurczakiem tudzież inne wariacje. Zazwyczaj jest to albo jakaś zupa (tutaj akurat wybrałem zupę ogórkową) albo ziemniaki plus jakieś mięso lub kotlet typu mielony, schabowy. W pracy posiłek w przerwie i później po pracy kolacja. Tutaj to różnie bywa (chodzi o godzinę) w zależności o której wrócę czasem jest to 22 czasem 22:30 a czasem 23.
W celu urozmaicenia diety zamierzam stosować zamiennie ryż biały/ brązowy/makaron oraz w diecie na inne dni znajdą się oczywiście jajka gotowane, omlety itp,ryby typu makrela wędzona, filety z mintaja, tuńczyk z wody. Zastanawiam się czy warto stosować konserwy rybne typu makrela/ szproty/ śledzie w sosie pomidorowym tudzież innym np na kolację albo w pracy.
Prosiłbym o jakieś sugestie ewentualnie poprawki.