SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

BlackBolt - If you can dream it, You can do it !

temat działu:

Dzienniki Treningowe

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 21901

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 255 Wiek 39 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 4716
12.11.14
mobilność bioder
TRENING
Przysiady 8x8 60kg/8 60kg/8 60kg/8 60kg/8 60kg/8 60kg/8 60kg/8 60kg/8
wszystkie serie robię z podkładką pod pietami - powoli siadam w/g zaleceń nie schodzę do samego końca - wstając zatrzymuję ruch przed całkowitym wyprostem kolan - rozstaw nóg szeroko - głowa zadarta delikatnie do góry
Wypychanie na suwnicy 5x8 3/1/x/1 160/8 160/8 160/8 160/8 160/8
Rozstaw stóp szeroko- opuszczam ciężar na 3 nie pozwalając kolanom przekroczyć linię palców po czym zatrzymuję ruch na 1 sek i płynnie wypycham do góry - ciężar opieram głównie na piętach - zatrzymuję ruch przed wyprostem kolan - napinam mięśnie nóg - ostatnią seirę zrobiłem z kolanami skierowanymi do środka
Uginania nóg leżąc 5x10 2/1/x/1 7k/10 7k/10 7k/10 7k/10 7k/10 -upadek w ostatniej serii
zaczynam ruch ze zgięcia po czym opuszczam na 2 , zatrzymuję na sek. i płynnym ruchem unoszę do góry - zatrzymuję ruch na 1 sek - nogi blisko siebie -wałek praktycznie pod samymi łydkami
Łydki 6x15
brzuch
wznosy nóg 3xmax
Allachy 3x10
spięcia brzucha 3x20
stretching


MICHA !
Posiłek I
35g odżywki/35g masła orzechowego/2g oliwy z oliwek :D
Posiłek II
100g twarogu chudego/10g odżywki/150g ryżu jaśminowego/30g kaszy gryczanej/140g banana/50g brzoskwini/20g jogurtu typ grecki wiśniowy
Posiłek III
140g piersi z kury/160g ryżu brązowego/warzywa
Posiłek IV
100g piersi z kury/120g kaszy gryczanej/warzywa
Posiłek V
120g makreli wędzonej/70g brzuszków łososia/10g sera piórko/50g oliwek/warzywa

3 076,3 kcal 195,1 g B 383,6 g WW 84,6 g T




Zmieniony przez - BlackBolt w dniu 2014-11-12 23:31:39
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 857 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 7635
2g oliwy z oliwek? A co ty łyżeczke oblizałeś
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 255 Wiek 39 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 4716
hehehe , czułem że ktoś zwróci uwagę, nie dawało mi to spokoju że 2 g mi brakuje :D więc kropelka musiała wpaść :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 255 Wiek 39 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 4716
13.11.2014

dzisiejszy dzień mija na spokojnie - chociaż znając życie do wieczora się rozkręci :D, dziś wolne od treningu - wieczorem jedynie aero + core zrobię - trochę ospały jestem, być może zmiana ciśnienia , pogoda już nie ta co pare dni temu jeszcze :).

MICHA !
I Posiłek
150g piersi z kury/20g orzechów włoskich/10g słonecznika/25g oliwy z oliwek
II Posiłek
120g płatków błyskawicznych/50g mąki orkiszowej/70g twarogu chudego/20g odżywki białkowej/30g jogurtu greckiego - jagoda/proszek do pieczenia/cynamon
III Posiłek
110g piersi z kury/100g makaronu razowego/warzywa
IV Posiłek
110g piersi z kury/100g kaszy gryczanej/warzywa
V Posiłek
120g piersi z kury/30g sera piórko/30g mozzarelli/40g oliwy z oliwek/warzywa




...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 255 Wiek 39 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 4716
i takie tam jedzonko - kolacja z wczoraj i trochę dzisiejszego jedzonka ;)

I Makrela wędzona/Łosoś brzuszki /Ser Piórko niskotłuszczowy/Oliwki zielone marynowane/warzywa - wszystko zapieczone :)
II Omlecior z dzisiaj
III + IV dzisiejsze dalsze posiłki










...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 255 Wiek 39 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 4716
przy okazji mogę się pochwalić - ostatnio dostałem od jednego z moich podopiecznych (dodam że bardzo ambitny chłopak) takie o to superaśne przyprawy :D : wszystko prosto zza granicy, w zestawie są :
zielone curry
czerwone curry

tanduri/tandoori -"mieszanka przypraw niezwykle popularna w kuchni indyjskiej, arabskiej i pakiństańskiej. W skład mieszanki wchodzą: kmin, cynamon, gałka muszkatołowa, kardamon, goździki, imbir, papryka, liście laurowe, kozieradka, kolendra, czosnek, pieprz czarny i pieprz kajeński.
Przyprawa jest dość pikantna, z wyczuwalnym zapachem kminu rzymskiego, kolendry i papryki. Tandoori masala używa się głównie do dań z kurczaka, który dzięki przyprawie nabiera intensywnie czerwonego koloru. Przyprawę można również dodać do sosów, dipów, potraw z ryb i warzyw. Możemy wykorzystać przyprawę na wiele sposobów. Najłatwiejszy sposób i najwygodniejszy, to obsypanie przyprawą kurczaka i smażyć, grillować lub upiec metodą tradycyjną. Można przygotować marynatę, łącząc tandoori z jogurtem. Kurczaka obtoczyć marynatą i wstawić do lodówki na kilka godzin, a później upiec. "

garam - "Garam masala jest suchą mieszanką przypraw, używaną w Indiach oraz w różnych rejonach Azji. W Indiach, „masala” odnosi się do każdego rodzaju przypraw, a „garam” oznacza ciepło – zatem cała nazwa nie oznacza nic innego jak "gorące przyprawy." Mieszanka ta nie jest aż tak pikantna jak mieszanki chili, zazwyczaj jest jednak aromatyczna i ostra. Zwykle podkreśla smak potraw oraz jest uważana za składnik, dający uczucie szczęścia i dobrego samopoczucia.

Podobnie jak inne istotne elementy kuchni indyjskiej, garam masala była używana od wieków, a sąsiednie narody z czasem również zaczęły korzystać z jej walorów smakowych. Stworzono różne wariacje smakowe mieszanki w celu dostosowania jej do zmieniających się trendów i wymogów podniebień w całej południowo-wschodniej Azji. Kuchnia północnych Indii i Punjabi wykorzystuje znacznie większe ilości tej przyprawy niż pokrewnej ostrej mieszanki curry, którą możemy znaleźć w południowej części Indii. Wielu kucharzy w Pakistanie, będących pod silnym wpływem kuchni Punjabi, również używa garam masali podczas przyrządzania swoich tradycyjnych potraw.
garam masala przyprawySkład Garam Masala

Mieszanki garam masala można znaleźć w wielu sklepach i marketach, choć większość kucharzy zgadza się, że lepiej smakuje, gdy jest świeża. Tradycyjny mix może zawierać przyprawy takie jak: kminek, gałka muszkatołowa, cynamon, czarny pieprz, chili w proszku, kardamon, koper włoski, kozieradka i kolendra. W zależności od regionu mieszanka ta zawsze będzie inna. Garam masala powstaje przez zmielenie przypraw, a następnie opiekanie ich na gorącej patelni. Można używać niezmielonej wersji przyprawy, aczkolwiek nie ma ona tak charakterystycznie ostrego smaku. Opiekana mieszanka przypraw powinna być wykorzystana od razu, a wszelkie resztki powinny być szczelnie zamknięte i przechowywane przez okres nie dłuższy niż sześć miesięcy."
marocain
kurkuma

i ostatnia przyprawa której nazwy nie był w stanie mi podać ponieważ jest z francuskiego ale po zapachu mam wrażenie jakby to była przyprawa do piernika :D

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 857 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 7635
A co ty masz za podopiecznych :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Teraz z takimi przyprawami nic tylko gotować
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 255 Wiek 39 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 4716
pisząc podopiecznych miałem na myśli klientów siłowni - głównie młodych, którym pomagam w rozwoju, uczę ich ćwiczyć, prawidłowo się odżywiać, przeważnie hamować ich zapędy bo wielu z nich wpatrzonych jest w "starszych" kolegów którzy mają o wiele większe doświadczenie w tym sporcie , to jedne z tych rzeczy które instruktor/trener kulturystyki powinien wykonywać w pracy :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 255 Wiek 39 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 4716
Amber872.
Teraz z takimi przyprawami nic tylko gotować



właśnie czaję się na jakieś ciekawe przepisy na internacie :D, być może na weekendzie coś wykombinuje , raz dostałem już od tego chłopaka jakieś 700g mięsa z bydła o nazwie "Black Angus" - bydła pochodzenia szkockiego - ponoć bardzo dobre i drogie :D jeszcze nie miałem okazji do przyrządzenia go , czekam na lepszą okazję , prawdopodobnie w okolicach świąt :D
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

DT by SOIR

Następny temat

DT - cma04

WHEY premium