SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Redukcja glodzilli

temat działu:

Ladies SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 5825

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Dzisiejsza miska

warzywa: rukola, mieszanka chińska

Jutro trening. Nie wiem, czy to dzięki diecie, ale mam ostatnio dużo więcej energii i nie chce mi się tak spać :)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Wczorajsza micha oraz trening.

Micha
warzywa: kapusta kiszona, sałata, pomidor, cebula, ogórek zielony

Trening A
przysiady - 15*20 kg, 15*20kg
wyciskanie sztangi leżąc na ławeczce - 15*12,5 kg 15*15kg (za mało w pierwszej serii)
wiosłowanie sztangą (nie było na siłowni odpowiedniej maszyny - albo ja jej nie mogłam znaleźć) - 15*15 kg, 15*15kg
prostowanie nóg na maszynie - 15* 20 kg, 15* 25 kg
wzniosy z opadu (bez obciążenia - ale mogłabym już chyba następnym razem wziąć jakiś mały ciężar) 15, 15
plank - 66s, 60s

kardio - 15 min




Zmieniony przez - glodzilla w dniu 2014-11-09 10:19:33
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Dzisiejsza micha
- przygotowując śniadanie byłam pewna, że można zjeść 250 g nabiału zamiast 150g - mea culpa :)
warzywa: fasolka szparagowa, sałata, pomidor, ogórek zielony

Pomiary:
Wklejam tabelkę z pomiarami. Mierzył mnie chłopak. Uznajmy, że są to wymiary wyjściowe, bo raczej nieumiejętnie się zmierzyłam na początku. Za tydzień wkleję porównanie.

Mimo, że pomiary były nieudane to widzę różnicę.

Podsumowanie tygodnia: więcej energii, bardziej zróżnicowane posiłki, powrót @ :)

Wyzwanie na kolejny tydzień: jeszcze fajniejsze posiłki do pracy - tak żeby koleżankom oczy wyszły z zazdrości.

Pomiar 9.11.2014
Biust 90
Pod biustem 82,5
Talia 72
Pępek 81,5
Biodra 100
Udo 57,5
Łydka 34,5
Ramię 31





Zmieniony przez - glodzilla w dniu 2014-11-09 12:00:30
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 369 Napisanych postów 11555 Wiek 12 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 103176
150 g nabiału to pokutujący mit . Chodzi o to by nabiał nie był postrzegany jako podstawowe źródło białka (a często tak bywa). Najlepiej jednak gdy jest on dobrej jakości. Czyli np. sery długodojrzewające, mliko od wiejskiej krowy, taki twaróg. To było by najlepsze ale wiadomo - nie zawsze ma się szansę na coś takiego. Zresztą jak Ruda odpowiedziała PUSH w dzienniku martyny.dic - że jest różnica pomiędzy 150g mleka a 150g żółtego sera. I raczej to trzeba brać pod uwagę. Więc nie dajmy się zwariować ale wybierajmy mądrze.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Corum, dzięki za odpowiedź Z tą różnicą macie jak najbardziej rację. Niestety, ale w dużym mieście dużo trudniej o dobrej jakości nabiał - gdyby któraś z ladies mieszkająca w Krakowie mogła polecić jakieś miejsce godne uwagi to byłoby super. Staram się jeść twaróg na zmianę z jajkami na śniadanie - uwielbiam śniadania na słodko tzn z owocami (kiedyś z miodem, no ale teraz wykluczyłam miód z diety)

Zmieniony przez - glodzilla w dniu 2014-11-09 14:04:41
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 39 Napisanych postów 3267 Wiek 48 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 134398
glodzilla, ja sery w Krakowie kupuję na placu targowym pod Halą - twaróg i bundz wędzony, mam swoją ulubioną panią, która jest dwa razy w tygodniu. Ale w zasadzie na każdym krakowskim targu są "baby" z nabiałem. Kupuję też kozie sery dojrzewające, różnie - na Kleparzu, na Targu Pietruszkowym, a najchętniej z gospodarstwa Figa, które przyjeżdża od czasu do czasu na imprezy na Małym Rynku (dziś są na pewno do wieczora :) ) Generalnie uważam, że najlepiej od producenta bezpośrednio.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Halinae dzięki za odpowiedź. Może to głupie myślenie, ale bałam się dotychczas kupować "od baby" ze względu na to, że jej wyroby nie są odpowiednio przebadane. Ale skoro więcej osób to praktykuje i nie mają żadnych problemów, to może i ja się rozejrzę.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 39 Napisanych postów 3267 Wiek 48 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 134398
No to ewentualnie z jakichś sklepach ze zdrową żywnością, na pewno jakiś masz w pobliżu swoich "rewirów". Jak mówię, ja sobie cenię bezpośredni kontakt z producentem, możliwość pokosztowania przed zakupem i takie tam. Obiadów, które ja gotuję, też nikt nie bada, a jakoś jeszcze się nikt nie zatruł, o ile wiem

Albo faktycznie zajrzyj na Targ Pietruszkowy, w soboty 8-13, teraz będą w podziemiach pod basenem Korony. Tam są po części gospodarstwa ekologiczne, certyfikowane, a nawet te bez certyfikatu się identyfikują nazwiskiem właściciela, przyjeżdżają cały czas ci sami, IMO pewniej niż z produkcji masowej w sklepie.

Zmieniony przez - halinae w dniu 2014-11-09 15:19:17
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Rewelacyjny ten Targ Pietruszkowy, właśnie czytam na FB - czemu ja o nim wcześniej nie wiedziałam.Halinae jeszcze raz wielkie dzięki. Szkoda, że do soboty trzeba czekać tak długo :(
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 203 Napisanych postów 8582 Wiek 36 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 74835
Ja też polecam Targ Pietruszkowy
I na Starym Kleparzu (bliżej końca) szukaj "bab" z serami, jajami i mięsem. Można dostać od nich super rarytasy. Czasem nawet jagnięcinę z własnego podwórka, kury, indyki, które już w samym wyglądzie różnią się diametralnie, od mięsa z supermarketu - o wartościach odżywczych nie wspominając. Przyjeżdżają też Panie z Podhala i mają super oscypki, bundz i bajeczne wędliny własnego wyrobu. Nic tylko brać.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Zacznynam

Następny temat

Pomóżcie, trening, odżywki, dieta!

WHEY premium