SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Bułka fitness Lidl

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 22684

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 49 Wiek 31 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 562
Witam !
Ostatnimi czasy postanowiłem urozmaicić swoją dietę jedzenie 4x ryżu brązowego xczasu męczy :Dz
Nie kupywałem nigdy pieczywa więc jestem zielony w tym temacie
Lecz wpadła mi w oko BUŁKA FITNESS z lidla
Skład: Bułka śniadaniowa Fitness - Lidl
Masa netto: 80 g

Skład: mąka pszenna 46.8%, woda 26.9%, mąka żytnia 13%, słonecznik 4%, soja 4%, drożdże 2.4%, siemię 1.3%, sól jodowana 1%, polepszacz do pieczywa 0.4%, słód jęczmienny 0.2%

Ilość błonnika na 100 g: 5.1 g
Wiadomo że nie jest w 100 % czystym jedzeniem lecz czy warto wprowadzić do codziennej diety jako drugie śniadanie ?
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6256 Napisanych postów 75935 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754304
Jak powszechnie wiadomo, węglowodany są głównym źródłem energii w naszej diecie. Większość osób w czasie budowania masy mięśniowej bazuje właśnie na nich. Często spotkać można w posiłkach różnego rodzaju kasze, ryże, makarony, ziemniaki, płatki, czy bataty. Najczęściej jednak zaobserwować można obecność w diecie pieczywa. To właśnie ono jest produktem, który jako jeden z niewielu nie wymaga obróbki termicznej. Można je w zasadzie wyjąć i zjeść, bez konieczności smażenia, gotowania, czy pieczenia. Niestety nie każdy zdaje sobie sprawę z tego, że pieczywo pieczywu nie jest równe. Wszystko zależne jest od składu produktu.

Jak więc wybrać dobrej jakości pieczywo?

Warto zwrócić dokładną uwagę na jego skład. Zalecane pieczywo będzie bazowało na mące żytniej, razowej, orkiszowej, graham lub będzie to pieczywo pełnoziarniste, czy pumpernikiel. Będzie ono miało twardą strukturę, brak odkształceń i dużą masę w niewielkim kawałku. Gąbczastość pieczywa świadczy o użyciu słabej jakościowo mąki pszennej i polepszaczy lub karmelu, które mogą fałszować zabarwienie na ciemniejsze. Unikać warto dodatku mąki pszennej.

Cenną uwagą jest to, że produkty wymienione jako pierwsze w kolejności w składzie występują w największej ilości. W przypadku bułki fitness producent podaje procentowe zawartości składników, więc nie jest to istotne. Produkt ten bazuje na mące pszennej a dodane ma tylko 13% lepszej jakościowo mąki żytniej. Dodano również polepszacze. Niestety nie jest to zbyt dobry jakościowo produkt.



Moderator działu Odżywianie

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3674 Napisanych postów 31005 Wiek 33 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 294221
można :) nie ma co popadać w ortoreksje żywieniową, istotniejsze jest to z czym te bułkę jesz.
Bo nawet pełloziarnista bułka + margaryna i np. kiełbasa to już bardzo słaby produkt
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 49 Wiek 31 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 562
wiem coś o obsesji żywieniowej i staram się z niej wyjść haha dlatego szaleję :D bułkę jem z szynką z piersi z kurczaka lub indyka 96% mięsa i dla smaku 2 plasterki sera żółtego + sałata i cieszę się jak dziecko :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 49 Wiek 31 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 562
dzięki za odpowiedz :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17701 Napisanych postów 132148 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460637
ryży nie tzreba jeść, są inne źródła węgli, kasze, makarony, ziemniaki, a ryż to nie tylko brązowy
1

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 49 Wiek 31 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 562
wiem kolego że jesteś expertem w temacie masz do czynienia na forum z typkami zielonymi w tym temacie :) ale wjechałeś mi na ambicje ale po 6 latach aktywnej kulturystyki wiem jakie są źródła węgli :D dzieki i pozdro tak czy siak :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 49 Wiek 31 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 562
a co się ryzu tyczy to wiadomo że brązowy ma najlepszy IG więc używam go w codziennej diecie biały ewentualnie po treningu w okno anaboliczne zamiast carbo ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17701 Napisanych postów 132148 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460637
ja bym na ig tak nie patrzył

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51556 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Ja również, biały ryż jest bardzo dobrym źródłem węgli, jedz kiedy chcesz
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 66 Napisanych postów 6280 Wiek 27 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 53732
matus888
a co się ryzu tyczy to wiadomo że brązowy ma najlepszy IG więc używam go w codziennej diecie biały ewentualnie po treningu w okno anaboliczne zamiast carbo ;)


A wiedziałeś chociaż że nie tylko ryż ma wpływ na ig posiłku ale jeszcze to z czym go jesz?
1

Uwaga, moje wypowiedzi zawierają dozę ironii i proszę nie brać ich na poważnie, ponieważ nie odpowiadam za krzywdy moralne.


They see me rollin...
They hatin...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 49 Wiek 31 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 562
bebolek
matus888
a co się ryzu tyczy to wiadomo że brązowy ma najlepszy IG więc używam go w codziennej diecie biały ewentualnie po treningu w okno anaboliczne zamiast carbo ;)


A wiedziałeś chociaż że nie tylko ryż ma wpływ na ig posiłku ale jeszcze to z czym go jesz?

słyszałem że na IG m wpływ chociażby stopień rozgotowania , a ty co masz dokładnie na myśli ?
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Kaloryczne produkty,

Następny temat

waga stoi na masie,

WHEY premium