SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Lady przy garach, czyli luźne pogadanki o kuchni i nie tylko ;-) vol. 2

temat działu:

Ladies SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 5935

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 330 Wiek 30 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 7295
Też mi się tak wydaje. Koniec końców pomnożyłam wszystko przez 2.5. Wyszły podobne wartości do tych co ty, halinae, podałaś. Dzięki wam (;
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 125 Napisanych postów 12439 Wiek 50 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 85713
ale cncll nie ma ryzu z tej firmy :) tam sa faktycznie wartosci jakby dla ryzu ugotowanego juz
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 330 Wiek 30 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 7295
Ja mam z Morrisonsa, czyli też supermarketowa firma Nie wierzę, że w wielkiej misie ryżu będzie tylko 20g ww, więc skłaniam się ku tym wartościom firmy Kupiec.

Zmieniony przez - cncll w dniu 2014-07-31 14:03:09

Zmieniony przez - cncll w dniu 2014-07-31 14:03:26
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 39 Wiek 41 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 1942
Jaką mąkę polecacie do pieczenia placków/racuchów/naleśników?
Mam mąkę żytnią pełnoziarnistą, znalazłam przepis na naleśniki, zrobiłam i wyszło coś nawet upiec się tego nie dało, nobla każdemu kto by mi to chociaż obrócił na patelni na drugą stronę...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 268 Napisanych postów 8009 Wiek 30 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 115459
Kupiłam ostatnio 0.5kg za 2,50 zł w Kauflandzie mąkę gryczaną. Jest rewelacyjna.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 69 Napisanych postów 1532 Wiek 35 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 106705
Hej dziewczyny :)
Powiedzcie mi, jak wliczacie śledzie do miski?
Ja mam mały mętlik, kalkulatory podają różne wartości..
Ja jem zwykłe śledzie, kupowane z wiaderka, bez oleju - mam liczyć jako "śledź świeży"?
"Śledź solony" już ma więcej i białka i tłuszczy, a nie wiem z czego to może wynikać?
Z kolei "śledź marynowany" to coś pomiędzy jednym a drugim..to wg potreningu.pl

Na necie różne wartości, z kolei na gotowych słoikach a'la matias dużo, dużo niższe - nie pamiętam już teraz jaki rozkład BTW ale na 100g wychodzi 90-130kcal, z tego co pamiętam to liczona kaloryczność samych śledzi, no chyba że oni wliczają też zalewę i dlatego wychodzi dużo mniej? Choć to byłoby bez sensu uwzględnianie zalewy..
A no i jeszcze w necie doczytałam, że zawartość tłuszczu w śledziach jest różna dla różnych pór roku i teraz to już nie wiem nic
Help

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 36 Napisanych postów 15338 Wiek 36 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 191806
Vent ja gdy miałam takie rozbieżności brałam tę wartość, która mi najbardziej pasowała do rozkładu

"pod tym niechcianym tłuszczem niekoniecznie ukrywa się nasz ideał urody" Obliques
Don’t be a follower. Be a leader even if for a while you are only leading your shadow.
DT -> https://www.sfd.pl/DT_Arphiel-t1191724.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
obliques Zasłużona dla SFD
Ekspert
Szacuny 188 Napisanych postów 65575 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 188925
dobre podejście co sie patyczkować W kalkulatorach amerykańskich boczek potrafi miec takie wartości że po plasterku można juz zakończyć jedzenie danego dnia
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 69 Napisanych postów 1532 Wiek 35 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 106705
No dobra, to kolejna zagadka - schab -odcinam zawsze tłuszcz z boku, to chyba mogę przyjąć że ma 4g, a nie 10g tłuszczu na 100g?
I tu też nie rozumiem, czemu w schabie pieczonym taka rozbieżność - bo to że będzie miał więcej kcal a co za tym idzie i B i T to wiadomo-po upieczeniu jest go "mniej".
Ale te wartości powinny się zmienić proporcjonalnie - tu B wzrosło o 50% a T o 100% i to licząc od tej wersji z większą ilością tłuszczy..
I nie ogarniam
Ja piekę schab w folii w piekarniku, więc zakładam, że jeszcze trochę tłuszczu się wytapia, a nie wrasta...
Jeszcze wrzucam co znalazłam na necie na innej stronie, tak dla porównania.

Jak na to patrzę, to chyba zastosuję metodę Arphiel





Zmieniony przez - ventura w dniu 2014-09-17 12:24:44
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 62 Napisanych postów 7560 Wiek 41 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 84697
Też się nad tym schabem i śledziami nie raz zastanawiałam ... i faktycznie metoda Arphiel moim zdaniem jest najlepsza:)
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Ankieta na temat Treningu Funkcjonalnego

Następny temat

Witamy nowego partnera ACTIVLAB Sport! :-)

WHEY premium