...
Napisał(a)
Też mi się tak wydaje. Koniec końców pomnożyłam wszystko przez 2.5. Wyszły podobne wartości do tych co ty, halinae, podałaś. Dzięki wam (;
...
Napisał(a)
ale cncll nie ma ryzu z tej firmy :) tam sa faktycznie wartosci jakby dla ryzu ugotowanego juz
...
Napisał(a)
Ja mam z Morrisonsa, czyli też supermarketowa firma Nie wierzę, że w wielkiej misie ryżu będzie tylko 20g ww, więc skłaniam się ku tym wartościom firmy Kupiec.
Zmieniony przez - cncll w dniu 2014-07-31 14:03:09
Zmieniony przez - cncll w dniu 2014-07-31 14:03:26
Zmieniony przez - cncll w dniu 2014-07-31 14:03:09
Zmieniony przez - cncll w dniu 2014-07-31 14:03:26
...
Napisał(a)
Jaką mąkę polecacie do pieczenia placków/racuchów/naleśników?
Mam mąkę żytnią pełnoziarnistą, znalazłam przepis na naleśniki, zrobiłam i wyszło coś nawet upiec się tego nie dało, nobla każdemu kto by mi to chociaż obrócił na patelni na drugą stronę...
Mam mąkę żytnią pełnoziarnistą, znalazłam przepis na naleśniki, zrobiłam i wyszło coś nawet upiec się tego nie dało, nobla każdemu kto by mi to chociaż obrócił na patelni na drugą stronę...
...
Napisał(a)
Kupiłam ostatnio 0.5kg za 2,50 zł w Kauflandzie mąkę gryczaną. Jest rewelacyjna.
...
Napisał(a)
Hej dziewczyny :)
Powiedzcie mi, jak wliczacie śledzie do miski?
Ja mam mały mętlik, kalkulatory podają różne wartości..
Ja jem zwykłe śledzie, kupowane z wiaderka, bez oleju - mam liczyć jako "śledź świeży"?
"Śledź solony" już ma więcej i białka i tłuszczy, a nie wiem z czego to może wynikać?
Z kolei "śledź marynowany" to coś pomiędzy jednym a drugim..to wg potreningu.pl
Na necie różne wartości, z kolei na gotowych słoikach a'la matias dużo, dużo niższe - nie pamiętam już teraz jaki rozkład BTW ale na 100g wychodzi 90-130kcal, z tego co pamiętam to liczona kaloryczność samych śledzi, no chyba że oni wliczają też zalewę i dlatego wychodzi dużo mniej? Choć to byłoby bez sensu uwzględnianie zalewy..
A no i jeszcze w necie doczytałam, że zawartość tłuszczu w śledziach jest różna dla różnych pór roku i teraz to już nie wiem nic
Help
Powiedzcie mi, jak wliczacie śledzie do miski?
Ja mam mały mętlik, kalkulatory podają różne wartości..
Ja jem zwykłe śledzie, kupowane z wiaderka, bez oleju - mam liczyć jako "śledź świeży"?
"Śledź solony" już ma więcej i białka i tłuszczy, a nie wiem z czego to może wynikać?
Z kolei "śledź marynowany" to coś pomiędzy jednym a drugim..to wg potreningu.pl
Na necie różne wartości, z kolei na gotowych słoikach a'la matias dużo, dużo niższe - nie pamiętam już teraz jaki rozkład BTW ale na 100g wychodzi 90-130kcal, z tego co pamiętam to liczona kaloryczność samych śledzi, no chyba że oni wliczają też zalewę i dlatego wychodzi dużo mniej? Choć to byłoby bez sensu uwzględnianie zalewy..
A no i jeszcze w necie doczytałam, że zawartość tłuszczu w śledziach jest różna dla różnych pór roku i teraz to już nie wiem nic
Help
...
Napisał(a)
Vent ja gdy miałam takie rozbieżności brałam tę wartość, która mi najbardziej pasowała do rozkładu
"pod tym niechcianym tłuszczem niekoniecznie ukrywa się nasz ideał urody" Obliques
Don’t be a follower. Be a leader even if for a while you are only leading your shadow.
DT -> https://www.sfd.pl/DT_Arphiel-t1191724.html
...
Napisał(a)
dobre podejście co sie patyczkować W kalkulatorach amerykańskich boczek potrafi miec takie wartości że po plasterku można juz zakończyć jedzenie danego dnia
...
Napisał(a)
No dobra, to kolejna zagadka - schab -odcinam zawsze tłuszcz z boku, to chyba mogę przyjąć że ma 4g, a nie 10g tłuszczu na 100g?
I tu też nie rozumiem, czemu w schabie pieczonym taka rozbieżność - bo to że będzie miał więcej kcal a co za tym idzie i B i T to wiadomo-po upieczeniu jest go "mniej".
Ale te wartości powinny się zmienić proporcjonalnie - tu B wzrosło o 50% a T o 100% i to licząc od tej wersji z większą ilością tłuszczy..
I nie ogarniam
Ja piekę schab w folii w piekarniku, więc zakładam, że jeszcze trochę tłuszczu się wytapia, a nie wrasta...
Jeszcze wrzucam co znalazłam na necie na innej stronie, tak dla porównania.
Jak na to patrzę, to chyba zastosuję metodę Arphiel
Zmieniony przez - ventura w dniu 2014-09-17 12:24:44
I tu też nie rozumiem, czemu w schabie pieczonym taka rozbieżność - bo to że będzie miał więcej kcal a co za tym idzie i B i T to wiadomo-po upieczeniu jest go "mniej".
Ale te wartości powinny się zmienić proporcjonalnie - tu B wzrosło o 50% a T o 100% i to licząc od tej wersji z większą ilością tłuszczy..
I nie ogarniam
Ja piekę schab w folii w piekarniku, więc zakładam, że jeszcze trochę tłuszczu się wytapia, a nie wrasta...
Jeszcze wrzucam co znalazłam na necie na innej stronie, tak dla porównania.
Jak na to patrzę, to chyba zastosuję metodę Arphiel
Zmieniony przez - ventura w dniu 2014-09-17 12:24:44
...
Napisał(a)
Też się nad tym schabem i śledziami nie raz zastanawiałam ... i faktycznie metoda Arphiel moim zdaniem jest najlepsza:)
Poprzedni temat
Ankieta na temat Treningu Funkcjonalnego
Następny temat
Witamy nowego partnera ACTIVLAB Sport! :-)
Polecane artykuły