Oczywiście jest to przykładowa dieta, warzywa podane na samym dole są to ogólnie warzywa które jem. Nie codziennie wszystkie z listy....
Co do różnego rodzaju mięsa, głównie jem kurczaka, 2 x w tygodniu łososia wędzonego po 115 g, kilka razy w tygodniu (3-4) wołowinę), świni nie jem bo nie potrafię jej zrobić żeby mi smakowała :PP. 1-2 w tygodniu jem makrele wędzoną po 175 g w formie pasty z jajkami( zamiast wieczornej mozarelli)
przy 2300 kcal w DT i 2150 w DNT na początku traciłem po około 1 kg / tydzień a przy ostatnich 5 kg około 0.5 kg na tydzień.
Teraz kilka pytań:
1. O ile podbić kalorie żeby nie zalać się znowu mocno tłuszczem.
2. Czy zwiększyć białko z 2 g do 2.5 g/kg masy ciała? czy brać pod uwagę masę aktualna czy ta, która chce osiągnąć?
3. Kalorie podbić poprzez zwiększenie spożycia węgli czy tłuszczy?( preferuje tłuszcze, ale nie mam nic przeciwko węglom)
Na końcu takie pytanko odnośnie białka. Ostatnio gdzieś przeczytałem, że zbyt duża ilość spożywania białka wpływa negatywnie na nerki i wątrobę. Tylko co to jest "zbyt duża" ilość.