SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Po redukcji czas na mase

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 872

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 54 Wiek 39 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 1465
Witam właśnie kończe redukcje(27 kg mniej) na mniej więcej takiej diecie. Czas zacząć masować.
Oczywiście jest to przykładowa dieta, warzywa podane na samym dole są to ogólnie warzywa które jem. Nie codziennie wszystkie z listy....
Co do różnego rodzaju mięsa, głównie jem kurczaka, 2 x w tygodniu łososia wędzonego po 115 g, kilka razy w tygodniu (3-4) wołowinę), świni nie jem bo nie potrafię jej zrobić żeby mi smakowała :PP. 1-2 w tygodniu jem makrele wędzoną po 175 g w formie pasty z jajkami( zamiast wieczornej mozarelli)
przy 2300 kcal w DT i 2150 w DNT na początku traciłem po około 1 kg / tydzień a przy ostatnich 5 kg około 0.5 kg na tydzień.
Teraz kilka pytań:
1. O ile podbić kalorie żeby nie zalać się znowu mocno tłuszczem.
2. Czy zwiększyć białko z 2 g do 2.5 g/kg masy ciała? czy brać pod uwagę masę aktualna czy ta, która chce osiągnąć?
3. Kalorie podbić poprzez zwiększenie spożycia węgli czy tłuszczy?( preferuje tłuszcze, ale nie mam nic przeciwko węglom)

Na końcu takie pytanko odnośnie białka. Ostatnio gdzieś przeczytałem, że zbyt duża ilość spożywania białka wpływa negatywnie na nerki i wątrobę. Tylko co to jest "zbyt duża" ilość.

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 91 Napisanych postów 4195 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 79357
Na poczatek podbij kalorie o 200-300kcal, mozesz dać 2.5g białka /kg masy ciała .. podbiłbym kcal w/w, a tluszcze troche obnizyl i nie wiem jak zreszta posiłkow, ale z kolacji wyrzuciłbym tą mozarelle.. zamień na twaróg chudy/półtłusty ;p

Impossible Is Nothing

Pomogłem ? Daj SOG'a :)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 679 Wiek 33 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 5991
Podbijałbym o 100-200max co 2-3 tygodnie bo z tego co mówisz miałeś długą redukcje + ten kilogram na tydzień to troche duża strata masy także powoli z tą masówką. Zainwestowałbym kcal w węgle napewno bo to da ci o wiele wiecej energii i na siłowni znacznie zauważysz różnice w sile po zwiekszeniu ww. Białko możesz spokojnie utrzymać przy 2g. A co do diety - spoko dieta, różnorodność tylko po co tyle posiłków ;)

Zmieniony przez - marecki1990 w dniu 2014-05-12 10:53:47

makro sie liczy!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 54 Wiek 39 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 1465
Co do twarogu... w niemczech twarog podobny do naszego kosztuje mniej wiecej tyle samo co mieso kurczaka, wiec wole juz jesc mieso niz twarog:PPP(mozarella jednak jest sporo tansza) Rozumiem, ze te dodatkowe wegle najlepiej wrzucic w posilki gdzie ich nie ma ?:P Zauwazcie ze miedzy posilkiem o 12 a po treningowym jest okolo 7h przerwy i nie ma szans zebym tam wcisnal normalne jedzenie poza przekaska typu orzechy, czy dobrym pomyslem jest 1h przed treningiem wypic WPC?(z woda, mleko raczej mi sie zepsuje jak bedzie cieplo na dworze) Posilkow tak duzo no bo mam tyle przerw w pracy, poza tym nie lubie gdy mam pusty zoladek:D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 54 Wiek 39 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 1465
co do dlugiej redukcji, byla 2 etapowa, pierw zrzucilem 22kg, pozniej pol roku z roznych powodow przestalem redukowac. Jednak stosowalem zdrowe nawyki zywieniowe, bez liczenia wszystkiego co jem waga stala w miejscu i jakos 2 miechy temu zaczalem znowu redukowac i zrzucilem okolo 5kg
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 54 Wiek 39 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 1465
jakis moderator moze sie wypowiedziec?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 91 Napisanych postów 4195 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 79357
jedzenie do pracy mozesz sobie zabrac w pojemniki, ja tutaj nie widze zadnego problemu, tymbardziej ze masz tak jak to pisales duzo przerw.. poza tym nie porównywalbym mozarelli i twarogu bo sa w nich zawarte inne proporcje makroskladnikow.. jezeli natomiast piszesz ze w niemczech twaróg jest w podobnej cenie co mieso i wolisz juz kupowac mieso, to masz odpowiedz, czym zastapic twaróg i mozarelle..

Impossible Is Nothing

Pomogłem ? Daj SOG'a :)

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Profesionalne Podejscie Dieta do Oceny :)

Następny temat

Tanie źródła bialka i wegli?

WHEY premium