Składniki:
50g mąki orkiszowej razowej
50g WPC (u mnie trec waniliowy)
100g maślanki naturalnej
2 całe jajka
słodzik
Przygotowanie:
jajka roztrzepać trzepaczką razem z maślanką, wszystkie suche składniki wymieszać i dodać do masy jajeczno - maślankowej, Do masy dodać 1 duże całe starte jabłko. Całość odstawić na ok pół h. Smażyć z obu stron po kilkanaście sekund. Ja smażę na pamie ale pewnie można też na suchej teflonowej patelni. podawać z czym się chce, ale z dżemikiem smakują najlepiej:)
Makrosy:
całość: ok 585kcal (bez dżemiku)
B: ok 60g
W: ok 53g
T: ok 14g
Smakują naprawdę wybornie, przypominają takie jakie kiedyś babcia robiła, naprawdę polecam:)
Zmieniony przez - aklord w dniu 2014-04-07 11:29:57
IF, pierwsze starcie: http://www.sfd.pl/[BLOG]aklord/Szybka_redukcja,_pierwszy_IF:_-t1001365.html