SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Meksykańska zupa z kurczakiem

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1109

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 28 Wiek 29 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 233
Składniki:

0,5 kg piersi z kurczaka
2 marchewki
pół pietruszki
po kawałku selera i pora
łyżka oleju lub oliwy
puszka czerwonej fasoli
puszka kukurydzy
2 szklanki makaronu (muszelki albo kolanka)
koncentrat pomidorowy
liść laurowy
kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu
chili (grys lub proszek)
ząbek czosnku
sól i pieprz

Przygotowanie:

1. Marchew, pietruszkę, selera i pora umyć, obrać i pokroić.
2. 1,5-1,75 litra wody wlać do garnka, dodać warzywa, liść laurowy, sól, ziele angielskie i ziarna pieprzu i gotować kilka minut.
3. Wyjąć selera i pora.
4. Pierś z kurczaka pokroić na kawałki, obtoczyć w chili.
5. Na patelni rozgrzać olej, dodać przeciśnięty przez praskę lub posiekany czosnek, smażyć 15 sekund i dodać kurczaka. Smażyć ok. 3-5 minut.
6. Do garnka dodać makaron, kurczaka, gotować ok. 5 minut.
7. Dodać koncentrat pomidorowy, kukurydzę i fasolę. Gotować na małym ogniu do miękkości makaronu.
8. Przyprawić do smaku.

Wychodzi 6 porcji

Rozkład BWT na porcję: 28/44/6

Smacznego :)

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
i to się nazywa porządna zupa!
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94411 Napisanych postów 364344 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1668845
sog,zrób kolejnym razem zdjęcie lub ktoś inny niech wrzuci jak zrobi

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
nada się przy redukcji ;)?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
Pewnie, samo zdrowie. Ja bym tylko dał makaronik ciemny z sentymentu do niego i pominął punkt 3


Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-02-07 11:50:39
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 137 Napisanych postów 4191 Wiek 37 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 44168
Często robię. Dobra rada wujka Zielina to absolutnie nie podsmażać czosnku w początkowej fazie zupy, tylko dodać go do zupy krótko przed końcem gotowania.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 28 Wiek 29 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 233
Zdjęcie jest, nie wiem czemu się nie wyświetla
Z tym czosnkiem w sumie może i racja, ja chciałam, by mięso nieco przesiąknęło jego aromatem.





Zmieniony przez - sayuri w dniu 2014-02-07 23:03:58

Zmieniony przez - sayuri w dniu 2014-02-07 23:05:06
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 646 Wiek 35 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 15613
smaka naraobiłeś ;) sog

ch*j wie wszystko :D

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 350 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 8136
wspaniały przepis ^^

"Nic co naprawdę się liczy nie przychodzi łatwo. Czasem trzeba poświęcić wszystko co dobre, żeby dostać od życia to co najlepsze."

DZIENNIK REDUKCYJNY - http://www.sfd.pl/Dieta/trening__dziennik-t1009006.html 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Tiramisu LC

Następny temat

Galaretki "z myślą o stawach" :)

WHEY premium