SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Kupujemy,kupujemy 2

temat działu:

Doping

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 244886

Ankieta

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 5121 Wiek 111 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 82037
no jak go zjadasz kostke dziennie to az 5g bialka roznicy czy tam ile lol kup se twarog jana na opak napisane 25g białka wiecej niz kura
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 88 Napisanych postów 4161 Wiek 33 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 120116
.Skowron.

ty musisz byc geniuszem skoro nie odrozniasz pozbycia sie sztucznie nabitej wody do zyskania wagi od obrobki. zreszta licz sobie nawet kosc z udka do bilansu, je*ie mnie to .eot


Piersi z kurczaka to nic innego jak mięsień piersiowy, a jakbyś geniuszu nie wiedział to każdy mięsień oprócz włókien i pęczków mięśniowych, składa się również z wody.

A teraz rusz mózgownicą i pomyśl co się z tą wodą dzieje, jak poddajesz taką pierś obróbce termicznej, podpowiem Ci- wyparuje.
Więc, to że z X kg mięsa po obróbce zostaje Y kg, nie oznacza że nayebane było tam tyle wody o ile zmieniła się gramatura.

Oczywiście pewnie mogli zawyżyć trochę wagę wstrzykując, ale to nie może być nie wiadomo jak dużą ilość bo by się nie przyjęła.
A ilość makroskładników podawana w przybliżeniu na 100g produktu i wchodzi w to również ta naturalnie zawarta woda.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 809 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 10481
pater007 - nie spinaj się, nie masz do konca racji - na yt sa filmiki jak do piersi 300g wstrzykują jakiś tam roztwór (nie wiem dokladnie co - woda z solami fizj moze :D) i pod wplywem odpowiedniej obróbki nadają temu "charakter" stały.
mięso zwięszkało wage o 50% (czytaj - 450g zamiast 300). tak więc na 100g zamiast 20 masz 14 g białka - powtarzam, to przykład, z szynkami jest jeszcze gorzej...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 2101 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 113142
Chodziło mu raczej o to, że obróbka nie ma nic wspólnego z ilością białka. Po usmażeniu dajmy na to 1kg piersi będziemy mieli 700g, ale ilość białka bedzie taka sama, zresztą co tu tłumaczyć, przeciez to chyba oczywiste.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 29 Napisanych postów 479 Wiek 31 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 9550
Dziś w jednej biedrze Pepsi Max 1,25l- 1.69 w dwóch innych brak tej promocji, specjalnie mamę wysłałem żeby sprawdziła. :D

NSNP

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Seewy Piękny Zbyszek
Ekspert
Szacuny 116 Napisanych postów 21032 Wiek 40 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 208598
u mnie te piersi z biedronki i lidla sa jakies takie - gumowate...
wole kupic rzucone luzem w miesnym - lewiatan, alma...

wystrzegam sie duzych marketow

FITNESS ACADEMY King Square Kraków


"Oddycham głęboko, stawiam piedestały. Jutro będe duży, dzisiaj jestem mały..."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 658 Wiek 33 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 7390
U mnie nowak calkiem niezle stoi z piersiami, czasem cena < 13zł, troche syfu do wykrojenia jest, fakt, ale ladnie pachna, ladnie wygladaja.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 1244 Wiek 37 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 45703
Dark_Soul88

mięso zwięszkało wage o 50% (czytaj - 450g zamiast 300)

easyriderr
Chodziło mu raczej o to, że obróbka nie ma nic wspólnego z ilością białka


to chyba logiczne ze od poczatku pisze w wodzie sztucznie dodanej a nie tej co naturalnie wystepuje w miesniu ale on jest chyba za tepy zeby to zrozumiec.jesli chodzi o mieso to wole liczyc z zapasem niz dostarczac mniej,bo nigdy do konca nie wiesz co tam dodaja,szczegolnie ze teraz ciagle slyszy sie o sztuczkach sklepow, kiedys mieso nie zostawialo tyle wody. zreszta nie zamierzam tlumaczyc sie typowi co wyglada jakby 4 miech cwiczyl, przeczytal kilka podwieszonych w odzywianiu i udaje speca. z takimi to dyskutowalem na tym forum 10 lat temu, jak jeszcze srales pod siebie

niech kazdy robi jak chce,to moj ostatni post na ten temat,zeby nie odbiegac od tematu w biedzie tansze brokuly

Zmieniony przez - .Skowron. w dniu 2014-02-06 10:08:30
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Szacuny 3036 Napisanych postów 51766 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 349869
.Skowron.
nie zamierzam tlumaczyc sie typowi co wyglada jakby 4 miech cwiczyl, przeczytal kilka podwieszonych w odzywianiu i udaje speca. z takimi to dyskutowalem na tym forum 10 lat temu, jak jeszcze srales pod siebie




To Ty jesteś ten skowron co z 5 lat temu zdjęcia jakiegoś ruskiego kulturysty wklejał z kolegą i twierdził, że jest jego trenerem?

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 399 Napisanych postów 72270 Wiek 43 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 304533
Skowron przestań już pisać te swoje wywody z dupy.
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Kara za doping

Następny temat

prosze o rade !

WHEY premium