SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Biszkopt 0carb 0fat [CIASTO]

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 7471

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 464 Napisanych postów 9051 Wiek 36 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 91262
Inspirowany przepisem https://www.sfd.pl/Wysokobiałkowy_biszkopt.-t944382.html

zrobiłem wersję bez tłuszczu i węgli.

300g białka jaj
100g wpc
pół łyżeczki proszku do pieczenia

Miksujemy białka na sztywną pianę, dodajemy odżywkę, proszek do pieczenia, delikatnie mieszamy, wylewamy na blachę i do pieca lekko rozgrzanego na ok 20minut. Trzeba sprawdzać. Smacznego.

PS: można również na słono, wpc natural, sól, posypać kminkiem i innymi przyprawami, ziarnami.

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 464 Napisanych postów 9051 Wiek 36 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 91262
Dzisiaj zrobiłem wersję a'la wuzetka.
100g kazeina czekoladowa
400g białkowa jaja
proszek do pieczenia, słodzik
masa z serka homo 0%fat, słodzika, aromatu śmietankowego

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 526 Wiek 27 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 5496
fajnie wygląda a jak smakuje?

,,Gdy znasz niebo i ziemię, zwycięstwo jest niewyczerpane."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 464 Napisanych postów 9051 Wiek 36 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 91262
No jak biszkopt tylko nietłusty.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 63 Napisanych postów 4464 Wiek 26 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 84798
I na ile stopni piec? 180?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 464 Napisanych postów 9051 Wiek 36 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 91262
Może być.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 58 Napisanych postów 936 Wiek 28 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 16405
Już dzisiaj zrobiłem jak wróciłem z szkoły. Super przepis , ja podzieliłem mase na dwie części do jednej dodałem bezkaloryczny syrop "DaVinci Gourmet" o smaku białej czekolady, a do drugiej ten sam syrop o smaku czekolday(czarnej).
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 3294 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 19444
To jest zbliżone do upieczonego białka (np. takiego jak często na sernikach jest) czy raczej zwykły biszkopt? Bo na zdjęciu wygląda jakby to było takie własnie białko, a z Twoich zeznań właśnie na odwrót. Magiczny wpływ proszku do pieczenia i WPC? :D

Projekt Masa 2014, czyli KUREK nie zniknie!
http://www.sfd.pl/KUREK_nie_zniknie__masa_zimą_2013_[DT]-t994269.html

[ART] Dlaczego białko to nie magiczny proszek i czemu z kreatyną warto poczekać?
http://www.sfd.pl/[ART]_Dlaczego_białko_to_nie_magiczny_proszek_i_czemu_z_kreatyną_warto_poczekać_-t1004088.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 19 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 681
Jak myślicie czy jak dodam 50g płatków owsianych to wszystko wyjdzie jak należy?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 464 Napisanych postów 9051 Wiek 36 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 91262
Wychodzi biszkopt tylko suchy bo tłuszczu nie ma, jak robi się z całych jaj to jest bardziej wilgotny. Polecam po upieczeniu włożyć ciepły do worka to będzie wilgotniejszy. Ja polewam sosem więc przechodzi jakoś
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 19 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 681
Ok, wielkie dzięki.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 1353 Wiek 28 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 15467
Ostatnio przerabiałem. Wyszedł bardzo dobry, szczególnie że smak białka był "piernik" ;)

Dzięki za przepis, SOG

"The only one who can tell you 'you can't' is you. And you don't have to listen."
Dziennik: http://www.sfd.pl/[DT]_Forma_luks__Frycekz-t1065140.html#

Pomogłem? Daj SOGacza ;)

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Jajecznica na owsianym talerzu

Następny temat

Omlel wysokobialkowy

forma lato