300g białka jaj
100g wpc
pół łyżeczki proszku do pieczenia
Miksujemy białka na sztywną pianę, dodajemy odżywkę, proszek do pieczenia, delikatnie mieszamy, wylewamy na blachę i do pieca lekko rozgrzanego na ok 20minut. Trzeba sprawdzać. Smacznego.
PS: można również na słono, wpc natural, sól, posypać kminkiem i innymi przyprawami, ziarnami.
Szacuny
464
Napisanych postów
9051
Wiek
36 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
91262
Dzisiaj zrobiłem wersję a'la wuzetka.
100g kazeina czekoladowa
400g białkowa jaja
proszek do pieczenia, słodzik
masa z serka homo 0%fat, słodzika, aromatu śmietankowego
Szacuny
58
Napisanych postów
936
Wiek
28 lat
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
16405
Już dzisiaj zrobiłem jak wróciłem z szkoły. Super przepis , ja podzieliłem mase na dwie części do jednej dodałem bezkaloryczny syrop "DaVinci Gourmet" o smaku białej czekolady, a do drugiej ten sam syrop o smaku czekolday(czarnej).
Szacuny
11
Napisanych postów
3294
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
19444
To jest zbliżone do upieczonego białka (np. takiego jak często na sernikach jest) czy raczej zwykły biszkopt? Bo na zdjęciu wygląda jakby to było takie własnie białko, a z Twoich zeznań właśnie na odwrót. Magiczny wpływ proszku do pieczenia i WPC? :D
Szacuny
464
Napisanych postów
9051
Wiek
36 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
91262
Wychodzi biszkopt tylko suchy bo tłuszczu nie ma, jak robi się z całych jaj to jest bardziej wilgotny. Polecam po upieczeniu włożyć ciepły do worka to będzie wilgotniejszy. Ja polewam sosem więc przechodzi jakoś