SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Makaron w sosie śmietanowo-serowym.

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 3652

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 42 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 915
Witam, jako iż często korzystam z waszych przepisów, postanowiłem również podzielić się swoim pomysłem jest to makaron w sosie śmietanowo-serowym. Co nam będzie potrzebne ? Lista poniżej

Pierś z kurczaka 1-2 piersi
Makaron świderki 100g
Pieczarki 500g
Ser pleśniowy 100g (ja polecam blue lazur)
Koper (suszony lub świeży)
Śmietana 12% (w kartoniku)

Okej przechodzimy do działania.

Najpierw gotujemy Makaron i odstawiamy go "na później".

1. Kroimy pierś w kostkę, następnie dusimy na patelni, oraz przyprawiamy ją (wg uznania, ja osobiście dodaję pieprz,sól oraz paprykę chilii). Gdy wiemy, że pierś jest już gotowa, przekładamy ją do drugiego garnka.
2. Po umyciu i pokrojeniu pieczarek dusimy je na patelni na której robiliśmy wcześniej pierś, gdy pieczarki będą juz gotowe odkładamy je do garnka z piersią.
3. Kroimy na drobno nasz ser pleśniowy, tak aby podczas smażenia się równo topił, gdy ser juz roztopi się nam na patelni (coś w kształcie placka) dolewamy cały kartonik śmietany oraz dosypujemy koper (cała saszetka suszonego kopru) i mieszamy tak aby uzyskać jedną konsystencję sera ze śmietaną gdy już ją uzyskamy dodajemy pierś oraz pieczarki które leżą sobie w osobnym garnku, gotujemy to na wolnym ogniu około 3-4 minut.
Ja zawsze robię to w większych porcjach i po przygotowaniu całości odlewam większość sosu do innego garnka i dodaję makaron i wszystko dokładnie mieszając gotuje kilka minut. I GOTOWE.
(Do smaku polecam dolać troszkę oliwy z oliwek).

1 Porcja
802 kcal
48g białka
106g węglowodanów
20g tłuszczu




Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 9947 Napisanych postów 5623 Wiek 44 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 18359
muszę spróbować z tym serem plesniowym może być fajna opcja
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94610 Napisanych postów 364571 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1669477
zapowiada się apetyczne danie

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 316 Wiek 30 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 1337
Fajne danie :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 2557 Wiek 30 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 15991
Bardzo dobre! Tylko zamiast koperku dałem zioła pronwansalskie, bo nie mogłem nigdzie dostać ;d. Sog za żarełko
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Ciasto czekoladowe z fasoli bez mąki i cukru by Malinowa

Następny temat

koloryczności posiłku w 100g ? Pomoże ktoś :d

WHEY premium