SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Ryby z polskich jezior/rzek

temat działu:

Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1684

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 32 Wiek 26 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 1541
cześć, czy "polskie" ryby są wartościowe w białko i czy warto je jeść?
Lubię jeździć na ryby, także wpadł by mi taki pomysł że mógłbym ich troche nałowić, a później wrzucić do diety jako uzupełnienie białka. Jeżeli to się może sprawdzić to prosze mi powiedzieć jakie gatunki ryb są bogate w białko.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 32 Wiek 26 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 1541
Pół kilo ryb można wcinać codziennie spokojnie na wakacjach, wtedy jak jade na wypad to przywożę jakieś 10 kg
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2397 Napisanych postów 9132 Wiek 36 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 470241
szczupak, sandacz, okoń
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 186 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 5721
wszystkie gatunki ryb sa zrodlem pelnowartosciowego bialka, te ktore wymienil Marian sa tylko jednymi ze smaczniejszych ale rowniedobrze moglbys jesc kazde inne, moga sie tylko roznic pod wzgledem zawartosci tluszczow
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12087 Napisanych postów 160549 Wiek 35 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1234870
j/panowie
jak nie sa z masowej hodowli tylko lowione przez siebie czy znajomego rybaka, to zazwyczaj taka ryba jest dosc dobra jakosciowo, chyba, ze siedziala w jakims bardzo zanieczysznonym srodowisku wodnym

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja https://www.instagram.com/tomq.bb
[email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 32 Wiek 26 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 1541
Ja w szczególności mam miejscówke na tzw " leszcze" , i jak obliczyć makrosy tych ryb ? Jestem na redukcji także potrzebowałbym bardziej szczegółowo
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2397 Napisanych postów 9132 Wiek 36 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 470241
świeży leszcz na 100g - 10g B 1g T 0 W tak mi wyskoczyło na jakiejś stronce

Zmieniony przez - Marian 87. w dniu 2014-01-11 15:37:24
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12087 Napisanych postów 160549 Wiek 35 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1234870
to ladne proporcje, pol kilo mozna oj**ac na porcje

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja https://www.instagram.com/tomq.bb
[email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 359 Wiek 36 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 7832
A to pewnie o całej rybce, bo w filecie to około 18-20g białka będzie? No tłusta to nie jest

Zmieniony przez - RunForest w dniu 2014-01-11 17:32:24
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 186 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 5721
tak leszcze chude sa chyba ze jakies zapasione byczki ryba im starsza(wieksza) tym ma wiecej tluszczu. z tymi 10 gr bialka to raczej jakas pomylka czyste mieso rybie ma ok 20% bialka
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 186 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 5721
znalazlem cos takiego:
Leszcz gotowany
Wartość energetyczna w 100 g: 129,00 kcal
Białko w 100 g: 16,70 g
Węglowodany w 100 g: 0,00 g
Tłuszcz w 100 g: 5,50 g
na innej stronie bylo ze ma 17% bialka
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 62 Wiek 30 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 1829
Nawet najtłustsze ryby mają niewiele tłuszczu (masło maślane :D ) i są to zdrowe tłuszcze (NNKT) więc można śmiało wcinać. Jeśli nie łowisz w ścieku to śmiało wcinaj. Jeśli masz problem z łowieniem wiekszych sztuk to pozostaje robienie klopsików. Rybki pozbawiasz łusek, filetujesz z grubsza i wrzucasz do wilka (maszynka do mielenia). Całą masę przyprawiasz i dodajesz 1-2 jajka (w zależności od ilości ryby) i smażysz. Właściwie samo białko i tłuszcz :)

PS: Jestem kucharzem- przepis sprawdzony.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

klata potrzebna pomoc, ZAJRZYJ

Następny temat

nierówne plecy-szerokość

WHEY premium