SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Dość tego...czas na zmiany

temat działu:

Po 35 roku życia

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 21661

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 141 Wiek 45 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 1613
RafalRRRR
Rama i makaron do wywalenia. Zwykle masło, makaron pełne ziarno. Proporcje makro ok, ilosciowo wylicz zapotrzebowanie. Pamiętaj tez, ze ok 400 pln zaoszczedzisz na piwie

jem dużo chleba, to mam smarować masłem? czytałem że to właśnie ono cholesterol robi. Wyliczyłem sobie zapotrzebowanie w[g różnych kalkulatorów i wyszło mi miedzy 2500 i 2700 , odznaczając opcje ze znikomą aktywnością fizyczną, ale przecież w pracy jakieś kalorie tracę.
Żona patrzy na mnie z niedowierzaniem ze drugi dzień piwa nie żłopie...a chce mi się....

Zmieniony przez - T@dzik w dniu 2013-09-12 20:37:39
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Czy ja wiem czy dużo tego chleba... Co do cholesterolu pewnie ktoś mądrzejszy w tych sprawach wrzuci swoją opinie. Moje zdanie dotyczy kwestii redukcji. Tłuszcz który potrzebny jest nam, lepiej z masła niż przetworzonej margaryny. Jeśli za dużo smarujesz to bułki grachamki, wtedy mniej wejdzie. Ja, podczas ostrej redukcję całkiem pieczywo wywalilem w zamian za ryż/makaron/kaszę. Ale fakt, trzeba się było przyzwyczaić. No bo jak to człowiek bez pieczywa??
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4932 Napisanych postów 15291 Wiek 48 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 1180542
ja też jestem zdania, że masło jak już musisz smarować to ma być minimum 82% tłuszczu, a najlepiej klarowane
te ramy czy inne mixy to shit a nie tłuszcz
ja masła tylko daję do jajecznicy



Zmieniony przez - kabo9 w dniu 2013-09-12 21:07:48
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 239 Napisanych postów 9129 Wiek 46 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 130480
witamy w klubie
będę śledził i w ramach możliwości pomagał

życzę wytrwałości - bo ona jest najważniejsza

KREW POT I ŁZY TYLKO NA TO NAS STAĆ

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 141 Wiek 45 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 1613
Dzięki za pierwsze porady kulinarne, czekam na więcej takich. Właśnie skonczyłem robić kure na jutro, którą po pracy zjemy. Opiszę co i jak bo będę ją robił często w róznych wariacjach warzywnych.
1. łyzka oliwy z oliwek na patelnie
2. dodaje 2 cycki pokrojone w dużą kostkę
3. cebula duża i cała część pory jasnej ląduję na patelni
4. zalewam 0.5l wody doprawiam papryka czerwona, przyprawą do kuchni meksykańskiej
5. dodaje 4 małe marchewki, i ćwiartkę selera oraz brokuły... gotuje z 15 min
6. od czasu do czasu łyżke koncentratu pomidorowego do sosu na koniec dodaje.... pycha.
Czy mogę takie coś jeśc + 50g ryżu ? Jak tego kuraka liczyć w dzienniku ? wpisać jako cycek bez skóry ? ile gram ma średnio taki cycek?
@ kuba dzięki.... postaram się nie zawieść :)

Zmieniony przez - T@dzik w dniu 2013-09-12 22:29:50
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Szacuny 9054 Napisanych postów 82737 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 699780
podstawa to musisz kupić sobie wagę kuchenną
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Kup wagę kuchenna. Bez tego ani rusz
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4932 Napisanych postów 15291 Wiek 48 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 1180542
średnio to podwójna pierś waży 500-600g..... zainwestuj w wagę kuchenną
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 239 Napisanych postów 9129 Wiek 46 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 130480
ja zawsze staram się jak mam możliwość wybierać małe cycki

KREW POT I ŁZY TYLKO NA TO NAS STAĆ

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 141 Wiek 45 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 1613
oki...super.. a jak z tym żarciem ? może być?
Ja tam wolę większe, naturalne :)

Zmieniony przez - T@dzik w dniu 2013-09-12 22:43:00
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dawid Damasik - przygotowania do Mistrzostw Polski i Mistrzostw Europy 2014

Następny temat

Nadwaga, Ciężka praca - jaka dieta?

WHEY premium