ZAMBO (old school bodybuilding)
...
Napisał(a)
czym sie roznia te dwie puchy isolate 100 orpocz koloru opakowania?I jak w smaku ten iso bo nie mialem jeszze prztjemnosci picia.choc smak dla mnie to drugorzedna sprawa wazniejsze jest zgodnosc zawartosci z etykieta
...
Napisał(a)
smak french vanilla jest mega, lepszej wanili nie piłem !! pucha w nowej szacie graficznej a tak niczym sie nie różnią
...
Napisał(a)
Niczym się nie różnią, nowa szata graficzna.
Smak French Vanilia petarda - tylko bardzo słodka jest ale przez to nadaję się do wielu dań
Smak French Vanilia petarda - tylko bardzo słodka jest ale przez to nadaję się do wielu dań
...
Napisał(a)
Cześć,
Po ostatnim pobycie w trójmieście gdzie polecono mi pewną miejscówkę z burgerami wołowymi w Gdyni, postanowiłem zrobić
takie same i jak najbardziej " dietetyczne " BURGERY WOŁOWE
I tak udałem się z dziewczyna do Lidla i Biedronki
W Lidlu kupiliśmy 1 kilo Roastbeefu, 250 gram polędwicy z Beefmaster'a, do tego około 1 kilograma Antrykotu i 1 kilogram piersi z kurczaka :
Do tego bułeczki małe bo nie było dużych żytnich, więc wzięliśmy grahamki i razowe bułeczki z maki żytniej.
Przyprawy jakich użyłem to pieprz czarny, pieprz ziołowy, przyprawa do steka, sól.
Dodatki:
ogórek, ogórek kiszony, ogórek konserwowy ( akurat ten mi najbardziej pasuje w burgerze)
pomidory
sałata
2 cebule
3 żółtka jajka
Do sosu użyłem jogurtu naturalnego i zwykłego ketchupu
Do smażenia użyłem oleju w spray'u czyli tzw. PAM
Zacząłem od żmudnego rozpakowywania i wyciągania mięsa z opakowań
Najlepsze mięsko to polędwica, aż szkoda było mi jej :
Po wyjęciu całego mięsa przyszedł czas na pokrojenie mięsa i dodatków przed wrzuceniem ich do maszynki.
https://bundles.sfd.pl/" data-lightbox="zdjecie" data-title="https://bundles.sfd.pl/">https://bundles.sfd.pl/" alt=""/>
Jeszcze na sam koniec doszły piersi z kurczaka :
https://bundles.sfd.pl/ http://imageshack.us/a/img825/8622/55974292.jpg" data-lightbox="zdjecie" data-title="https://bundles.sfd.pl/ http://imageshack.us/a/img825/8622/55974292.jpg">https://bundles.sfd.pl/ http://imageshack.us/a/img825/8622/55974292.jpg" alt=""/>
Gdy pokroiłem całe mięso, dodałem zielone i czerwone papryczki chili i 2 cebule.
Następnie zmieliłem mięso z dodatkami :
Mięso z 2 misek wymieszałem 2 rękami, następnie przerzuciłem do jednej większej miski, dodałem pieprzu czarnego i ziołowego, potem dorzuciłem 3 żółtka jajka:
Wymieszałem całe mięso ugniatając je przy okazji.
Następnie formowałem kotleciki po 180-200 gram - chciałem zrobić wysokie mniej płaskie bo mieliśmy małe bułki, a nie jest to dobrym rozwiązaniem ale o tym później.
W między czasie włączyłem kuchenkę i popsikałem patelnie PAM'em
A gdy ta nagrzewała się zrobiłem szybki i prosty sos mieszając Jogurt Naturalny z Ketchupem :
Następnie posoliłem jedną stronę kotletów i wrzuciłem je na mocno rozgrzaną patelnie
Po 3 minutach kotlety nie były jeszcze więc zostawiłem je na około 4,5 minuty po czym posoliłem stronę kotletów na którą je przełożyłem :
W między czasie pokroiłem pomidora w plastry, ogórka konserwowego, oddzieliłem liście sałaty,
Po 3 - 3,5 minuty sprawdziłem czy kotleciki są gotowe i były ok
Zdjąłem kotlety z patelni przekroiłem je na pól posmarowałem z jednej strony sosem.
Następnie położyłem jedną połówkę bułki, na nią plaster sałaty, i na to kotleta wołowego którego posmarowałem sosem dodałem sosu, na górę dodałem plaster pomidora i 2 plasterki ogórka konserwowego.
Wyszło coś takiego :
Proszę :
Nie jednak nie dam zjem wszystko SAM
Teraz jako, że był to pierwszy raz kiedy zrobiłem takie burrgery jestem w szoku, ze tak dobrze wyszły ale co bym poprawił to tak :
- Na pewno większe bułki ( jednak takich żytnich nie mogliśmy dostać i były tylko małe)
- Bułki dobrze było by przypiec na grillu elektrycznym takim obustronnym, który się zamyka.
- Kotlety - nie można ich zrobić takich grubych - trzeba je rozgnieść na cienkie placki, które i tak się zwęża pod wpływem temperatury ale będą smaczniejsze i szybciej się upieką.
- Ser żółty - ewentualność jeśli ktoś robi cheat meal'a dla smaku - może go dodać jeszcze smażącego się kotleta na patelni aby fajnie się rozpuścił.
A Same buregry są naprawdę dobre i pożywne, a mięso to mięso wołowe, a nie mielonka z czegoś + trochę wołu + łoju i mąki.
Jak wiesz co jesz to jest dobrze i forma będzie dobra .
Pozdrawiam
Hej
Zmieniony przez - jabolcokk w dniu 2013-05-15 14:22:01
Po ostatnim pobycie w trójmieście gdzie polecono mi pewną miejscówkę z burgerami wołowymi w Gdyni, postanowiłem zrobić
takie same i jak najbardziej " dietetyczne " BURGERY WOŁOWE
I tak udałem się z dziewczyna do Lidla i Biedronki
W Lidlu kupiliśmy 1 kilo Roastbeefu, 250 gram polędwicy z Beefmaster'a, do tego około 1 kilograma Antrykotu i 1 kilogram piersi z kurczaka :
Do tego bułeczki małe bo nie było dużych żytnich, więc wzięliśmy grahamki i razowe bułeczki z maki żytniej.
Przyprawy jakich użyłem to pieprz czarny, pieprz ziołowy, przyprawa do steka, sól.
Dodatki:
ogórek, ogórek kiszony, ogórek konserwowy ( akurat ten mi najbardziej pasuje w burgerze)
pomidory
sałata
2 cebule
3 żółtka jajka
Do sosu użyłem jogurtu naturalnego i zwykłego ketchupu
Do smażenia użyłem oleju w spray'u czyli tzw. PAM
Zacząłem od żmudnego rozpakowywania i wyciągania mięsa z opakowań
Najlepsze mięsko to polędwica, aż szkoda było mi jej :
Po wyjęciu całego mięsa przyszedł czas na pokrojenie mięsa i dodatków przed wrzuceniem ich do maszynki.
https://bundles.sfd.pl/" data-lightbox="zdjecie" data-title="https://bundles.sfd.pl/">https://bundles.sfd.pl/" alt=""/>
Jeszcze na sam koniec doszły piersi z kurczaka :
https://bundles.sfd.pl/ http://imageshack.us/a/img825/8622/55974292.jpg" data-lightbox="zdjecie" data-title="https://bundles.sfd.pl/ http://imageshack.us/a/img825/8622/55974292.jpg">https://bundles.sfd.pl/ http://imageshack.us/a/img825/8622/55974292.jpg" alt=""/>
Gdy pokroiłem całe mięso, dodałem zielone i czerwone papryczki chili i 2 cebule.
Następnie zmieliłem mięso z dodatkami :
Mięso z 2 misek wymieszałem 2 rękami, następnie przerzuciłem do jednej większej miski, dodałem pieprzu czarnego i ziołowego, potem dorzuciłem 3 żółtka jajka:
Wymieszałem całe mięso ugniatając je przy okazji.
Następnie formowałem kotleciki po 180-200 gram - chciałem zrobić wysokie mniej płaskie bo mieliśmy małe bułki, a nie jest to dobrym rozwiązaniem ale o tym później.
W między czasie włączyłem kuchenkę i popsikałem patelnie PAM'em
A gdy ta nagrzewała się zrobiłem szybki i prosty sos mieszając Jogurt Naturalny z Ketchupem :
Następnie posoliłem jedną stronę kotletów i wrzuciłem je na mocno rozgrzaną patelnie
Po 3 minutach kotlety nie były jeszcze więc zostawiłem je na około 4,5 minuty po czym posoliłem stronę kotletów na którą je przełożyłem :
W między czasie pokroiłem pomidora w plastry, ogórka konserwowego, oddzieliłem liście sałaty,
Po 3 - 3,5 minuty sprawdziłem czy kotleciki są gotowe i były ok
Zdjąłem kotlety z patelni przekroiłem je na pól posmarowałem z jednej strony sosem.
Następnie położyłem jedną połówkę bułki, na nią plaster sałaty, i na to kotleta wołowego którego posmarowałem sosem dodałem sosu, na górę dodałem plaster pomidora i 2 plasterki ogórka konserwowego.
Wyszło coś takiego :
Proszę :
Nie jednak nie dam zjem wszystko SAM
Teraz jako, że był to pierwszy raz kiedy zrobiłem takie burrgery jestem w szoku, ze tak dobrze wyszły ale co bym poprawił to tak :
- Na pewno większe bułki ( jednak takich żytnich nie mogliśmy dostać i były tylko małe)
- Bułki dobrze było by przypiec na grillu elektrycznym takim obustronnym, który się zamyka.
- Kotlety - nie można ich zrobić takich grubych - trzeba je rozgnieść na cienkie placki, które i tak się zwęża pod wpływem temperatury ale będą smaczniejsze i szybciej się upieką.
- Ser żółty - ewentualność jeśli ktoś robi cheat meal'a dla smaku - może go dodać jeszcze smażącego się kotleta na patelni aby fajnie się rozpuścił.
A Same buregry są naprawdę dobre i pożywne, a mięso to mięso wołowe, a nie mielonka z czegoś + trochę wołu + łoju i mąki.
Jak wiesz co jesz to jest dobrze i forma będzie dobra .
Pozdrawiam
Hej
Zmieniony przez - jabolcokk w dniu 2013-05-15 14:22:01
...
Napisał(a)
jabi musze wpasc w odwiedziny :D Ale szama
...
Napisał(a)
Ale przynosisz swoje mieso hehehehe
...
Napisał(a)
Adam, Twoja dziewczyna w ogóle gotuje, czy Ty dla niej? ;P
HST PUSH & PULL - mój autorski "system" treningowy:http://www.sfd.pl/-t589381.html
Dieta LOW-CARB, art dla początkujących: http://www.sfd.pl/-t655403.html
Redukcja od A do Z - wszystko o redukcji:http://www.sfd.pl/-t654560.html
Tabata - co to jest i za co ją lubię?: http://www.sfd.pl/-t963145.html
Takie wielkie, takie niewinne. A same niosą na grzbiecie skrzydlatą kostuchę. Polską śmierć.
...
Napisał(a)
Tak na prawdę to Ona więcej gotuje niż ja, ja lubię eksperymentować i robić takie wykwintne dania.
Jeśli chodzi o posiłki to na prawdę mam dobrze jak nie mogę zrobić to zawsze mam zrobione.
Jeśli chodzi o posiłki to na prawdę mam dobrze jak nie mogę zrobić to zawsze mam zrobione.
...
Napisał(a)
1 - Posiłek 40 gram Isolate 100 lub 200 gram Dorsza/Piersi + 100 gram płatków owsianych albo 80 gram ryżu albo pół paczki wafli ryżowych - różnie
2 - Posiłek 80 gram Ryżu + 200 gram Piersi Gotowanej + 5 gram oleju lnianego + 15 - 20 ml sos chiński (niezdrowy)
3 Posiłek 80 gram Ryżu + 200 gram Piersi Gotowanej + 5 gram oleju lnianego + 15 - 20 ml sos chiński (niezdrowy)
4 Posiłek 80 gram Ryżu + 200 gram Piersi Gotowanej + 5 gram oleju lnianego + 15 - 20 ml sos chiński (niezdrowy)
5 180-360 gram ( 1-2 ) kotelety wołowe + 80 gram ryżu lub duża bułka i wtedy dodaje 10 gram Trec Fibre Apple + pomidor, ogórek konserwowy sos
6 Posiłek Isolate 100 albo Ryba jakaś lub Piersi
Oczywiście teraz czasem coś zjem np. jak ide do kina lub gdzieś z dziewczyną.
Staram się trzymać dietę aby wyglądać, bo nie chce tyle pracy zmarnować.
Do tego kręce cały czas aeroby po 30 min po treningu siłowym, chodzę na siłownie 4 x na tydzień czasem 5 x na tydzień treningi szybie mniej serii.
2 - Posiłek 80 gram Ryżu + 200 gram Piersi Gotowanej + 5 gram oleju lnianego + 15 - 20 ml sos chiński (niezdrowy)
3 Posiłek 80 gram Ryżu + 200 gram Piersi Gotowanej + 5 gram oleju lnianego + 15 - 20 ml sos chiński (niezdrowy)
4 Posiłek 80 gram Ryżu + 200 gram Piersi Gotowanej + 5 gram oleju lnianego + 15 - 20 ml sos chiński (niezdrowy)
5 180-360 gram ( 1-2 ) kotelety wołowe + 80 gram ryżu lub duża bułka i wtedy dodaje 10 gram Trec Fibre Apple + pomidor, ogórek konserwowy sos
6 Posiłek Isolate 100 albo Ryba jakaś lub Piersi
Oczywiście teraz czasem coś zjem np. jak ide do kina lub gdzieś z dziewczyną.
Staram się trzymać dietę aby wyglądać, bo nie chce tyle pracy zmarnować.
Do tego kręce cały czas aeroby po 30 min po treningu siłowym, chodzę na siłownie 4 x na tydzień czasem 5 x na tydzień treningi szybie mniej serii.
Poprzedni temat
Trec Night Protein Blend z wodą
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- ...
- 37
Następny temat
DAA Ultra do Crea9 xtreme
Polecane artykuły