SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

JABI - Adam Jabłoński - Sezon 2013 / 2014

temat działu:

Trec

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 60502

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 12 Napisanych postów 4654 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 95579
czym sie roznia te dwie puchy isolate 100 orpocz koloru opakowania?I jak w smaku ten iso bo nie mialem jeszze prztjemnosci picia.choc smak dla mnie to drugorzedna sprawa wazniejsze jest zgodnosc zawartosci z etykieta

ZAMBO (old school bodybuilding)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 614 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 9784
smak french vanilla jest mega, lepszej wanili nie piłem !! pucha w nowej szacie graficznej a tak niczym sie nie różnią
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
jabolcokk A.Jabłoński
Ekspert
Szacuny 132 Napisanych postów 23197 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 224261
Niczym się nie różnią, nowa szata graficzna.

Smak French Vanilia petarda - tylko bardzo słodka jest ale przez to nadaję się do wielu dań
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
jabolcokk A.Jabłoński
Ekspert
Szacuny 132 Napisanych postów 23197 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 224261
Cześć,

Po ostatnim pobycie w trójmieście gdzie polecono mi pewną miejscówkę z burgerami wołowymi w Gdyni, postanowiłem zrobić

takie same i jak najbardziej " dietetyczne " BURGERY WOŁOWE



I tak udałem się z dziewczyna do Lidla i Biedronki
W Lidlu kupiliśmy 1 kilo Roastbeefu, 250 gram polędwicy z Beefmaster'a, do tego około 1 kilograma Antrykotu i 1 kilogram piersi z kurczaka :



Do tego bułeczki małe bo nie było dużych żytnich, więc wzięliśmy grahamki i razowe bułeczki z maki żytniej.



Przyprawy jakich użyłem to pieprz czarny, pieprz ziołowy, przyprawa do steka, sól.
Dodatki:
ogórek, ogórek kiszony, ogórek konserwowy ( akurat ten mi najbardziej pasuje w burgerze)
pomidory
sałata
2 cebule
3 żółtka jajka
Do sosu użyłem jogurtu naturalnego i zwykłego ketchupu
Do smażenia użyłem oleju w spray'u czyli tzw. PAM



Zacząłem od żmudnego rozpakowywania i wyciągania mięsa z opakowań



Najlepsze mięsko to polędwica, aż szkoda było mi jej :





Po wyjęciu całego mięsa przyszedł czas na pokrojenie mięsa i dodatków przed wrzuceniem ich do maszynki.

https://bundles.sfd.pl/" data-lightbox="zdjecie" data-title="https://bundles.sfd.pl/">https://bundles.sfd.pl/" alt=""/>

Jeszcze na sam koniec doszły piersi z kurczaka :

https://bundles.sfd.pl/ http://imageshack.us/a/img825/8622/55974292.jpg" data-lightbox="zdjecie" data-title="https://bundles.sfd.pl/ http://imageshack.us/a/img825/8622/55974292.jpg">https://bundles.sfd.pl/ http://imageshack.us/a/img825/8622/55974292.jpg" alt=""/>

Gdy pokroiłem całe mięso, dodałem zielone i czerwone papryczki chili i 2 cebule.



Następnie zmieliłem mięso z dodatkami :



Mięso z 2 misek wymieszałem 2 rękami, następnie przerzuciłem do jednej większej miski, dodałem pieprzu czarnego i ziołowego, potem dorzuciłem 3 żółtka jajka:






Wymieszałem całe mięso ugniatając je przy okazji.

Następnie formowałem kotleciki po 180-200 gram - chciałem zrobić wysokie mniej płaskie bo mieliśmy małe bułki, a nie jest to dobrym rozwiązaniem ale o tym później.




W między czasie włączyłem kuchenkę i popsikałem patelnie PAM'em



A gdy ta nagrzewała się zrobiłem szybki i prosty sos mieszając Jogurt Naturalny z Ketchupem :




Następnie posoliłem jedną stronę kotletów i wrzuciłem je na mocno rozgrzaną patelnie



Po 3 minutach kotlety nie były jeszcze więc zostawiłem je na około 4,5 minuty po czym posoliłem stronę kotletów na którą je przełożyłem :




W między czasie pokroiłem pomidora w plastry, ogórka konserwowego, oddzieliłem liście sałaty,






Po 3 - 3,5 minuty sprawdziłem czy kotleciki są gotowe i były ok




Zdjąłem kotlety z patelni przekroiłem je na pól posmarowałem z jednej strony sosem.
Następnie położyłem jedną połówkę bułki, na nią plaster sałaty, i na to kotleta wołowego którego posmarowałem sosem dodałem sosu, na górę dodałem plaster pomidora i 2 plasterki ogórka konserwowego.



Wyszło coś takiego :



Proszę :



Nie jednak nie dam zjem wszystko SAM




Teraz jako, że był to pierwszy raz kiedy zrobiłem takie burrgery jestem w szoku, ze tak dobrze wyszły ale co bym poprawił to tak :

- Na pewno większe bułki ( jednak takich żytnich nie mogliśmy dostać i były tylko małe)

- Bułki dobrze było by przypiec na grillu elektrycznym takim obustronnym, który się zamyka.

- Kotlety - nie można ich zrobić takich grubych - trzeba je rozgnieść na cienkie placki, które i tak się zwęża pod wpływem temperatury ale będą smaczniejsze i szybciej się upieką.

- Ser żółty - ewentualność jeśli ktoś robi cheat meal'a dla smaku - może go dodać jeszcze smażącego się kotleta na patelni aby fajnie się rozpuścił.

A Same buregry są naprawdę dobre i pożywne, a mięso to mięso wołowe, a nie mielonka z czegoś + trochę wołu + łoju i mąki.

Jak wiesz co jesz to jest dobrze i forma będzie dobra .

Pozdrawiam
Hej


Zmieniony przez - jabolcokk w dniu 2013-05-15 14:22:01
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 16366 Wiek 34 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 89130
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
jabolcokk A.Jabłoński
Ekspert
Szacuny 132 Napisanych postów 23197 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 224261
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 217 Napisanych postów 36673 Wiek 38 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 115952
Adam, Twoja dziewczyna w ogóle gotuje, czy Ty dla niej? ;P

HST PUSH & PULL - mój autorski "system" treningowy:http://www.sfd.pl/-t589381.html
Dieta LOW-CARB, art dla początkujących: http://www.sfd.pl/-t655403.html
Redukcja od A do Z - wszystko o redukcji:http://www.sfd.pl/-t654560.html
Tabata - co to jest i za co ją lubię?: http://www.sfd.pl/-t963145.html
Takie wielkie, takie niewinne. A same niosą na grzbiecie skrzydlatą kostuchę. Polską śmierć.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
jabolcokk A.Jabłoński
Ekspert
Szacuny 132 Napisanych postów 23197 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 224261
Tak na prawdę to Ona więcej gotuje niż ja, ja lubię eksperymentować i robić takie wykwintne dania.
Jeśli chodzi o posiłki to na prawdę mam dobrze jak nie mogę zrobić to zawsze mam zrobione.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 25 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 2792
JABI jak wyglada teraz dieta i rozklad marko ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
jabolcokk A.Jabłoński
Ekspert
Szacuny 132 Napisanych postów 23197 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 224261
1 - Posiłek 40 gram Isolate 100 lub 200 gram Dorsza/Piersi + 100 gram płatków owsianych albo 80 gram ryżu albo pół paczki wafli ryżowych - różnie

2 - Posiłek 80 gram Ryżu + 200 gram Piersi Gotowanej + 5 gram oleju lnianego + 15 - 20 ml sos chiński (niezdrowy)
3 Posiłek 80 gram Ryżu + 200 gram Piersi Gotowanej + 5 gram oleju lnianego + 15 - 20 ml sos chiński (niezdrowy)
4 Posiłek 80 gram Ryżu + 200 gram Piersi Gotowanej + 5 gram oleju lnianego + 15 - 20 ml sos chiński (niezdrowy)
5 180-360 gram ( 1-2 ) kotelety wołowe + 80 gram ryżu lub duża bułka i wtedy dodaje 10 gram Trec Fibre Apple + pomidor, ogórek konserwowy sos
6 Posiłek Isolate 100 albo Ryba jakaś lub Piersi


Oczywiście teraz czasem coś zjem np. jak ide do kina lub gdzieś z dziewczyną.
Staram się trzymać dietę aby wyglądać, bo nie chce tyle pracy zmarnować.
Do tego kręce cały czas aeroby po 30 min po treningu siłowym, chodzę na siłownie 4 x na tydzień czasem 5 x na tydzień treningi szybie mniej serii.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Trec Night Protein Blend z wodą

Następny temat

DAA Ultra do Crea9 xtreme

WHEY premium