Szacuny
11150
Napisanych postów
51602
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
Pieczarki nadziewane farszem z soczewicy
Dzisiaj takie cuś sobie zrobilem
Kilka duzych pieczarek a w zasadzie PIECZAR :)
Gotowana soczewica
Cebula
Czosnek
Czerwona papryka
Przyprawy: ja dalem ziola dalmatynskie
Farsz robimy z ww skladnikow. Usmazylem wszytko na ghee.
Nadziewamy pieczary i zapiekamy w piekarniku w 200 C przez okolo 45 min. Mozna zawinac pieczarki w folie wowczas szybciej sie upieka i beda jeszcze bardziej soczyste - ja robilem bez folii. Mozna rowniez na wierzchu posypac tartym serem pod koniec zapiekania.
Wartosci odzywcze soczewicy:
Wartość energetyczna w 100 g: 315,00 kcal
Białko w 100 g: 24,40 g Węglowodany w 100 g: 45,70 g
Tłuszcz w 100 g: 1,90 g
Smacznego
Zmieniony przez - DARNOK35 w dniu 2013-04-07 22:11:10
Szacuny
239
Napisanych postów
9129
Wiek
46 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
130480
Konrad nam gdzieś zaginął w akcji (remontach), ale szkoda żeby taki fajny wątek też zniknął
WARZYWA GOTOWANE NA PARZE niby nie ma nic prostszego jak ugotowanie warzyw na parze, wrzucamy do specjalnego gara/pojemnika potem na gaz/do mikrofalówki dodajemy jakieś zioła/przyprawy, ~15minut i gotowe
ale żeby potem te warzywa nie były ciapowate tylko chrupkie, należy je zaraz po ugotowaniu wrzucić do zimnej wody, wtedy marchewka, kalafior, brokuł czy inne warzywo jest chrupkie i smakuje jak warzywo a nie jak jakaś papka
ja gotuję warzywa razem z cyckami z kury naraz
smacznego
Zmieniony przez - kuba_n w dniu 2013-04-29 11:31:58