Chciabym przejść z diety zbilansowanej na LC jako że jestem endomorfikiem wrażliwym na węgle.
Prosze pomóżcie z ułożeniem dobrego LC. Cel to redukcja tkanki bf który obecnie jest na poziomie +/- 16% jednocześnie utrzymanie max miesa ile sie da.
Wiek: 25
Wzrost: 182cm
Waga: 85kg +/- 1kg
Staż: 12 miesięcy
Zapotrzebowanie: koło 3400 - 400 = 3000 (zobaczymy jak bedzie szło to podbije albo zniże)
Trening siłowy na czczo rano 4-5x w tyg i pite 20g BCAA międzyczasie. Później WPC + banan i 30-40min basenu następnie prawdziwy posiłek.
W DNT: cardio 45min basen.
Suplementy:
MZB na noc
Białko WPC
Olimp BCAA Explode
Mono
Zielona herbata
Czy diete LC powiniem zaczynać od 0 ww przez pierwsze 7 dni a później dopiero wprowadzać 2g/kg ww?
Smaże na oleju ze słonecznika/oliwek którego nie uzględniam? Czy powinienem uwzględnić 30g oleju który wlewam na patelnie? Mam dość już gotowanego mięsa...
Czy może smażyć na smalcu?
Ważywa to głównie: fasolka szparagowa, brokuły i szpinak. Czasami jakaś sałatka.
Tu kolejne pytanie. Czy miejsce makaronu durum moge użyć ziemniaków które maja właściwości odkwaszajace?
Czym podbijać kaloryczność a z czego redukować?