SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

LOW CARB korekta diety i pare pytań.

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 886

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 57 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 1791
Witam,
Chciabym przejść z diety zbilansowanej na LC jako że jestem endomorfikiem wrażliwym na węgle.
Prosze pomóżcie z ułożeniem dobrego LC. Cel to redukcja tkanki bf który obecnie jest na poziomie +/- 16% jednocześnie utrzymanie max miesa ile sie da.

Wiek: 25
Wzrost: 182cm
Waga: 85kg +/- 1kg
Staż: 12 miesięcy

Zapotrzebowanie: koło 3400 - 400 = 3000 (zobaczymy jak bedzie szło to podbije albo zniże)

Trening siłowy na czczo rano 4-5x w tyg i pite 20g BCAA międzyczasie. Później WPC + banan i 30-40min basenu następnie prawdziwy posiłek.
W DNT: cardio 45min basen.

Suplementy:
MZB na noc
Białko WPC
Olimp BCAA Explode
Mono
Zielona herbata


Czy diete LC powiniem zaczynać od 0 ww przez pierwsze 7 dni a później dopiero wprowadzać 2g/kg ww?

Smaże na oleju ze słonecznika/oliwek którego nie uzględniam? Czy powinienem uwzględnić 30g oleju który wlewam na patelnie? Mam dość już gotowanego mięsa...
Czy może smażyć na smalcu?

Ważywa to głównie: fasolka szparagowa, brokuły i szpinak. Czasami jakaś sałatka.
Tu kolejne pytanie. Czy miejsce makaronu durum moge użyć ziemniaków które maja właściwości odkwaszajace?
Czym podbijać kaloryczność a z czego redukować?


Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 294 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 6805
Posiłek nr 9 zamien na twaróg z jogurtem naturalnym + warzywa

AG

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 529 Wiek 32 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 2122
uwzględniaj te tłuszcze o które pytałeś i nie zamieniaj ich na smalec

Who dares wins

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 2343 Wiek 35 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 348761
Akurat smalec do smażenia jest o wiele lepszą opcją, wliczaj go.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 529 Wiek 32 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 2122
skoro tak to chętnie się przy okazji dowiem czemu :)

Who dares wins

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 2343 Wiek 35 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 348761
Bo tłuszcze roślinne się łatwiej utleniają, a smalec nie. Na oliwie można smażyć, ale krótko i na niedużym ogniu, a olej słonecznikowy najlepiej całkiem wywalić z diety.

Zmieniony przez - TomekZ88 w dniu 2013-02-08 01:16:21
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 57 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 1791
Tak to ogólnie ok?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 863 Wiek 33 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 42581
a co ty smazysz na tym smalcu ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 57 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 1791
ddamian91
a co ty smazysz na tym smalcu ?


Mięso. W sumie to moge smażyć na sucho albo na odrobinie oliwy z oliwek.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 14 Napisanych postów 4533 Wiek 30 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 34420
to smaż na smalcu lub na teflonie
strasznie niewygodne mieć tyle posiłków.... Możesz mieć ich tyle,ile chcesz,nie ma jakiś narzuconych dogmatów

Zmieniony przez - Szprota94 w dniu 2013-02-08 20:26:16

Nie ma takich zmian,których my nie możemy wnieść!

...
Napisał(a)
Usunięty przez faftaq za pkt 4 regulaminu
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 4 Wiek 37 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 5
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Następny temat

(Nie)Profesionalna dieta na masę

Wiecej