Elo. Sluchaj jesli chodzi o wegle w pierwszym poscie pisales,ze przyjmujesz 5g/kg ciala. Martwisz sie o poziom zatluszczenia, ja tego nie moge ocenic bez fotek, czy tam siedzi fat czy po prostu brzuch jest rozepchany czy jakas inna wada, wiec jesli sie martwisz o tkanke tluszczowa zasugerowalem, ze 5g/kg wcale nie jest jakims minimum i wiele osob jest w stanie budowac mase miesniowa pozniej tej wartosci wegli.Jesli chodzi o bialko to tak przyjales dobre wartosci 2-2.5 g/kg jest calkiem ok. Tylko z tego co widzialem to bardzo skrupulatnie liczysz te bialka i dodajesz je, ze wszystkim skladnikow. Jak bedziesz dodawal te bialka z mleka i orzechow wyjdzie Ci duzo wiecej, a potem jak np widze ,ze w danym posilku masz 50 gram szynki z indyka 2x to Ci mowie, ze ile by Ci tam nie wyszlo tego bialka razem z innymi produktami to nie jest oszalamiajaca ilosc. 50 gram miejsa czy szynki to jest naprawde malo. Ja kroje sobie filety mniej wiecej na takie porcje , jem juz mieso praktycznie 5 lat i 50 gram to jest doslownie na 3 gryzy :) Ustal sobie te
2g bialka na kg masy ciala i wyliczaj je z glownych produktow bialkowych czyli mieso , jaja , ryby , ser chudym, bo wiesz piszesz ze w posilkui masz 50 gram szynki z indyka i pod spodem wyliczasz bialka bodajze 21 gr tam podales :) no to na taka ilosc szynki to dobrze musial byc podkoksowany ten kurczak :) rozumiesz, chlopaki jak podaja b/w/t nigdy nie bawia sie w liczenie tych malych bialek z mleka itd. Napisz co tam zmieniles , co zdecydowales i jaki jest Twoj cel. Chcesz budowac ta mase miesniowa ? Czy chcesz zrzucac z brzucha, bo wiesz dwie te rzeczy na raz odpadaja. Przy masie delikatnie i tak sie bedziesz zatluszczal, dlatego tak jak kolega napisal wyzej obetnij troche wegli uzupelnil te stracone kalorie tluszczami i obserwuj, dlatego wlasnie pisalem o tych 5gr , ze moze to jest przyczyna , bo to troche jest wegli :) Napisz ogolnie co chcesz osiagnac to cos pomyslimy i sie pokombinuje wtedy z dieta,