Papryki w 3 kolorach, Cebula, Czosnek 3 ząbki, Pomidory 6-7, Chili(suszone lub świeże)
Mięso wołowe około 400g, Pół puszki czerwonej fasoli
Przyprawy(pieprz, sól, ostra papryka, oregano)
Ewentualnie pół puszki kukurydzy
Kroimy na pół papryki i cebulę
Pomidory kroimy na ćwiartki i wrzucamy do blendera, wraz z połową cebuli, połową papryk, czosnkiem, chili
Wszystko razem miksujemy na drobną papkę
Przelewamy do garnka przyprawiamy delikatnie i gotujemy co pewien czas mieszając
Resztę cebuli kroimy na drobną kosteczkę i podsmażamy do zrumienienia następnie wrzucamy do gotującego się sosu
To samo robimy z resztą papryk
Następnie podsmażamy mięso i przyprawiamy je,po podsmażeniu dodajemy do niego fasolkę i podsmażamy jeszcze kilka minut (jak ktoś chce można dodać kukurydzę)
Całość dodajemy do sosu chili
Podajemy z ryżem. Smacznego!
Zmieniony przez - liszka2000 w dniu 2012-11-14 00:40:01