natomiast w koncentracie 80% wyst laktoza kolo 5 % plus kolo 2% kazeiny zatem osoby uczulaona na laktoze lub okreslona frakcje kazeiny mogą miec problemy, kolejnym trmatem moze byc zawartość glutenu w dodatkach strukturotwórczych stosowanych do wpc 80 ( a ktorych nie doaje sie do wpi )jak tez gluten moze występować w nośniku aromatu stosowanego do wpc 80 ( w naszym wpi 90 wyst dodatek aromatu ktory w bazie nie ma glutenu )
Ten temat jest mi znany poniewaz sam mam problemy po spozyciu nawet małej ilosci laktozy ( np w 70% wpc laktozy moze byc nawet 15% ) dlatego tez preferuje wpi 90 (prawdziwe wpi 90 w ktorym sa zerowe ilosci wegli (laktozy )
pozdr
mc
ps w temacie aspartam Kolega o nicku prosecto jak najbardzie dobrze mowi : ekonomia jest za tym by popierac to co tansze a jesli nawet jest szkodliwe to zaciemnimy ten temat tak by nikt sie o tym nie dowiedzjal
Zmieniony przez - marek.c w dniu 2012-11-08 14:57:57
IHS TEAM