Ja zrobiłam tak:
* 450g twarogu aksamitnego Dr Oetker (to jest półtłusty twaróg już zmielony, idealny pod wypieki, o jednolitej, gładkiej konsystencji)
* 4 jaja "L"
* ok. 60g odżywki Optimum Whey Gold o smaku Cookies& Cream (ciasteczkowy)
* kilka kropli aromatu rumowego Libella
całość dokładnie wymieszałam, po czym wylałam masę do tortownicy wyłożonej pergaminem i wstawiłam do piekarnika na 40 minut w temperaturze 200 stopni (bez termoobiegu). Po tym czasie potrzymałam jeszcze w piekarniku przez 10 minut, aby nie opadł.
POLEWA:
* ok.40g odżywki Scitec 100% Whey Protein smak czekolada-kokos (zaj**isty smak)
* kopiasta łyzeczka gorzkiego kakao
* kilka kropli wody, aby po wymieszaniu masa była gesta jak nutella
polewe wstawiłam do lodówki na czas pieczenia sie sernika i po wyjęciu ciasta, polałam nią całą górę
wyszło przeznakomite. sernik bardzo dobrze mi wyrósł- na wysokośc około 3cm (na focie nie widać, bo jest z innej perspektywy ujęcie).
Rozkoszowanie sie pachnącym, gorącym serniczkiem z gęstą polewą, zaspokoiło mój wczorajszy, wieczorny głód na słodkie
Dziś upiekłam jeszcze jeden i wyszedł jeszcze lepszy i ładniejszy. Ale...ten dla mojej Mamy
Zmieniony przez - kocio2009 w dniu 2012-09-30 18:31:20
Stop wishing start doing