SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Whey 100 900g czekolada (To samo białko a jednak inne)

temat działu:

Trec

słowa kluczowe: , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 5578

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
TREC Trec Nutrition
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 151 Wiek 42 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 1113
Na pewno większość klientów zdążyła się już zorientować, że odżywki TREC NUTRITION pakowane są nowy typ worków. Obydwa produkty pokazane powyżej w wątku są w 100% oryginalne. Zmiana na nowe opakowania podyktowana była wyłącznie aspektami praktycznymi i estetycznymi. Nowe worki nie posiadają zgrzewu przebiegającego po środku ich tylnej części, lecz łączone są na krawędziach. Taka konstrukcja opakowania zapewnia lepsze parametry użytkowe i wyższy stopnień ochrony produktu, a także korzystniejsze rozlokowanie grafiki. Do produkcji WHEY 100 używany jest tylko najwyższej jakości koncentrat białka serwatkowego. Jeśli chodzi o omawianą rozpuszczalność, to białko zastosowane do produkcji obydwu partii pochodzi od tego samego, sprawdzonego dostawcy. Surowiec ten spełnił najwyższe kryteria jakościowe i przeszedł restrykcyjną kontrolę u producenta, a także w naszym zakładzie produkcyjnym. W czasie testów nie stwierdzono żadnych uchybień od wymagających norm zakładowych, w tym również w zakresie rozpuszczalności. Należy jednak pamiętać, że białko serwatkowe izolowane jest w wyniku wieloetapowej mikrofiltracji mleka, a zatem jest produktem naturalnym, którego parametry fizyko-chemiczne mogą ulegać nieznacznym wahaniom. W zależności od regionu pochodzenia mleka, sezonu lub pory roku koncentrat białka serwatkowego może mieć nieznacznie różniącą się konsystencję. Lecz zawsze ma badane i ściśle monitorowane wartości odżywcze, w tym zawartość białka zgodną z normą produkcyjną i informacją na etykiecie. Przypominamy jednocześnie, że na opakowaniu znajduje się precyzyjny sposób użycia, zawierający szczegółowy opis przygotowania produktu do spożycia. Jednorazową porcję WHEY 100, czyli 30 g należy rozpuścić w 200 ml wody lub mleka przy użyciu shakera lub miksera. Nie ma w nim mowy o rozpuszczaniu produktu w kubku i mieszaniu go łyżką. Tylko odpowiednie przygotowanie w shakerze lub mikserze w zgodnej z etykietą zawartości płynu pozwala uzyskać jednolitą konsystencję.

TREC NUTRITION

WORLD'S BEST SPORT AND FITNESS SUPPLEMENTS

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 19 Napisanych postów 2948 Wiek 32 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 30940
Kwestia oryginalności więc rozwiązana, ale co z rozpuszczalnością? Kolega twierdzi, że jest znaczna różnica - więc obydwa białka miesza w ten sam sposób czyli nie powinno być z tym drugim problemów.
Mam wielki szacunek dla Trec'a ale ta odpowiedź jest, że tak powiem, mega omijająca. Klient potrzebuje istrukcji co ma zrobić gdy jest niezadowolony z produktu.

Deca ryje kubeł, że aż miło
tak tak kochanie, to na otyłość.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
jabolcokk A.Jabłoński
Ekspert
Szacuny 132 Napisanych postów 23197 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 224261
HEHE ERNI :

"Klient potrzebuje istrukcji co ma zrobić gdy jest niezadowolony z produktu. "

No to jest instrukcja :

" Jednorazową porcję WHEY 100, czyli 30 g należy rozpuścić w 200 ml wody lub mleka przy użyciu shakera lub miksera. Nie ma w nim mowy o rozpuszczaniu produktu w kubku i mieszaniu go łyżką. Tylko odpowiednie przygotowanie w shakerze lub mikserze w zgodnej z etykietą zawartości płynu pozwala uzyskać jednolitą konsystencję."

...
Napisał(a)
Usunięty przez jabolcokk za pkt 1 regulaminu
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 19 Napisanych postów 2948 Wiek 32 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 30940
Jabi ja rozumiem i się stosuje do tej isntrukcji i osobiście problemów nie mam, ale założyciel tego tematu narzeka na jakość białka, więc coś jest nie tak

Deca ryje kubeł, że aż miło
tak tak kochanie, to na otyłość.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 217 Napisanych postów 36673 Wiek 38 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 115952
Odpowiedź ze strony firmy już padła.

Ja jedynie ze swojej strony (pół prywatnie/pół służbowo) mogę powiedzieć, że surowiec faktycznie jest ten sam. Zresztą białka mamy jakościowo najlepsze jeśli chodzi o surowiec i w porównaniu do niektórych firm z branży - badamy każdą partię surowca :)

Zmieniony przez - King_Odin w dniu 2011-11-10 20:19:55

HST PUSH & PULL - mój autorski "system" treningowy:http://www.sfd.pl/-t589381.html
Dieta LOW-CARB, art dla początkujących: http://www.sfd.pl/-t655403.html
Redukcja od A do Z - wszystko o redukcji:http://www.sfd.pl/-t654560.html
Tabata - co to jest i za co ją lubię?: http://www.sfd.pl/-t963145.html
Takie wielkie, takie niewinne. A same niosą na grzbiecie skrzydlatą kostuchę. Polską śmierć.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 472 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 42940
Ok, wszystko rozumiem, że białko trzeba mieszać za pomocą shakera itp., ale czasami po prostu nie mam na to czasu, szczególnie rano, by myć shaker, bo np. jest zabrudzony czy coś i po prostu muszę zamieszać w szklance łyżką i ZAWSZE tak robiłem i nie ważne czy lałem 100ml czy 200ml czy 300ml zawsze była ekstra rozpuszczalność, a kupuję to białko od dłuższego czasu i NIGDY nie było problemów i rozpuszczało się rewelacyjnie, do czasu aż natrafiłem na to ostatnie opakowanie.

Jak je zmieszałem to na początku pomyślałem, że się pomyliłem i może po prostu dostałem jakiś inny smak czy jest przeterminowane i dlatego jest całkowicie inna rozpuszczalność, ale okazało się, że jest to, to samo białko, które kupuję gdzieś od pół roku, zawsze woreczki po 900g czekoladowe.

Zmieniony przez - Grzesieq02 w dniu 2011-11-10 20:50:47
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 217 Napisanych postów 36673 Wiek 38 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 115952
Podpytam technologa przy okazji, ale to dopiero pon-wt.
Na moje "oko" - śpij spokojnie bo i jakość surowca i ilość g/kg jest ok, więc to jakiś inny "wybryk" pewnie ;)

Zmieniony przez - King_Odin w dniu 2011-11-10 20:58:54

HST PUSH & PULL - mój autorski "system" treningowy:http://www.sfd.pl/-t589381.html
Dieta LOW-CARB, art dla początkujących: http://www.sfd.pl/-t655403.html
Redukcja od A do Z - wszystko o redukcji:http://www.sfd.pl/-t654560.html
Tabata - co to jest i za co ją lubię?: http://www.sfd.pl/-t963145.html
Takie wielkie, takie niewinne. A same niosą na grzbiecie skrzydlatą kostuchę. Polską śmierć.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
jabolcokk A.Jabłoński
Ekspert
Szacuny 132 Napisanych postów 23197 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 224261
Białko - surowiec białka jest naturalny, a nie - syntetyczny, także np kupując go z jednej partii 100 ton będzie innej lepkości, nić ż wyprodukowana inna partia.

100% pewności masz, że ilość białka, farakcja, aminogram takie jakie jest na etykiecie jest w środku - jeśli ktoś w tej kwestii jest niepewien - może zrobić badania.


Grzesieq02 - proszę powiedz jaka odpowiedź mogłaby Ciebie zadowolić, bo np. firma nie kłamie mówiąc o rozpuszczalności - ponieważ mieszając w Shakerze uzyskasz normalna dobrą rozpuszczalność - po prostu jest ok, ten sam dostawca surowca ta sama zawartość B/T/W.
tylko inna lepkość produktu która jest normalna gdy wymieszasz w Shakerze.
Co do tego, że Shaker jest brudny to fakt ale ja mam klika shakerów, a inna sprawą jest, że zawsze na rano już mam przyszykowane w shakerze białko + zmielone płatki owsiane i takie 2-3 shakery są gotowe dlatego, że z rana nie chce mi się bawić z wagą.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
MARIO M. Cieśliński
Początkujący
Szacuny 17 Napisanych postów 1733 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 9689
Odkąd to białeczko WHEY 100 pojawiło się na rynku i wpadło mi w ręce,jest bardzo ważnym elementem w mojej suplementacji.Teraz przy jego pomocy odbudowuję mięcho w mięśniu czwórgłowym.Miałem zanik pooperacyjny.Mięsień pięknie się odbudowuje.Już nie mogę się doczekać kiedy WHEY 100 będzie mi służył jako zamiennik posiłku w treningach startowych :) Jeden minus WHEY 100 to dla mnie,że smakuje tak iż bym pochłonął jego ogromne ilości z łakomstwa :)
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

REDUKCJA I COS NA POMPE!

Następny temat

cm3 jak dawkować

WHEY premium