2. Bilans kaloryczny. Jak z nim jest? Czy jezeli w danej chwili kiedy spozywam posilek, organizm nie potrzebuje energii jest ona odkladana w tkanke tluszczowa?
3. Jezeli dzienne zapotrzebowanie czlowieka wynosi np 3000 kcal. Z tego 2000 zostaje spozyte we wczesnych godzinach, a w pozniejszych tylko 900. Zakladajac ze po spozyciu tych 2000 kcal w godzinach rannych, co W DANEJ CHWILI jest nadwyzką kaloryczna, a w pozniejszych 900 kcal co jest deficytem, to czy tluszcz najpierw nam sie odlozy, a potem zostanie z powrotem pobrany czy jak to jest?
4. Jezeli rano wystepuje nadwyzka, po poludniu deficyt, lecz bilans calodniowy bedzie na minusie, efekt bedzie znaczaco odbiegal od rownomiernego rozlozenia kcal?
Czy szybkosc wchlaniania glukozy(IG) ma tutaj decydujace znaczenie?