Albo lepiej kup sobie łopatkę wieprzową czy żeberka - są tanie (8-10 PLN/kg) i to czyste mięso, a nie na wpół wymieszane z soją. Wprawdzie dość tłuste, ale jeśli zadbasz proporcje kwasów tłuszczowych i uwzględnić tłuszcze z nich będzie ok.
...
Napisał(a)
Porządna kiełbasa kosztuje minimum 25-30 PLN. Do tańszych mielą różne odpady, białko podbijają soją, napychają wodą itp. Tanich nie ma co kupować, a za kilogram porządniejszej miałbyś dwa kilo piersi z kurczaka.
Albo lepiej kup sobie łopatkę wieprzową czy żeberka - są tanie (8-10 PLN/kg) i to czyste mięso, a nie na wpół wymieszane z soją. Wprawdzie dość tłuste, ale jeśli zadbasz proporcje kwasów tłuszczowych i uwzględnić tłuszcze z nich będzie ok.
Albo lepiej kup sobie łopatkę wieprzową czy żeberka - są tanie (8-10 PLN/kg) i to czyste mięso, a nie na wpół wymieszane z soją. Wprawdzie dość tłuste, ale jeśli zadbasz proporcje kwasów tłuszczowych i uwzględnić tłuszcze z nich będzie ok.
...
Napisał(a)
Zgadza się do kiełbas rzadko dają kawałki mięs a raczej przelmielone porcje. Wystarczy się przyjrzeć jak przekroimy dany kawałek.
Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
...
Napisał(a)
A jak to jest z wieprzowiną? Można jadać zamiast kury/krowy czy tylko sporadycznie?
...
Napisał(a)
Z tymi cenami kiełbasy trzeba trochę pomyśleć... kto Ci sprzeda dobrą kiełbachę jeżeli w jej cenę wchodzą oprócz surowca (jeżeli miałaby mieć 20g białka/100g kiełbasy to musiało by być prawie samo dobrej jakości mięcho) także koszty produkcji (maszyny, wędzarki, suszarki które trzeba konserwować, wymieniać), wypłata dla pracownika który to wszystko zrobi i zyski dla firmy produkującej i sprzedającego sklepu. Samo to że miałoby to być samo mięcho pokazuje, że cena kiełbasy nie może być niższa niż mięsa ;)
Poza tym jaka by ta kiełbasa nie była (oprócz takich tradycyjnych swojskich) zawsze będzie miała dodane jakieś chemikalia przedłużające żywotność, wzmacniające smak, poprawiające kolor itp a to niczego pozytywnego nie przyniesie.
A jak upieczesz sobie mięcho to przynajmniej wiesz dokładnie co masz na talerzu.
Poza tym jaka by ta kiełbasa nie była (oprócz takich tradycyjnych swojskich) zawsze będzie miała dodane jakieś chemikalia przedłużające żywotność, wzmacniające smak, poprawiające kolor itp a to niczego pozytywnego nie przyniesie.
A jak upieczesz sobie mięcho to przynajmniej wiesz dokładnie co masz na talerzu.
...
Napisał(a)
P4tr1ck oczywiście jadam prawie codziennie
Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
...
Napisał(a)
Hm to dziwne z tą wieprzowiną, nie widziałem żeby gdziekolwiek w rozpisywanych dietach występowała, nawet gdy rozpisał mi dietę trener ze sporym stażem, tylko indyk ryba kurczak wołowina. Nawet w jednym z numerów Mascular Development w artykule o źródłach białka nie było wspomniane o wieprzowinie.
Jak to w końcu jest bo kura u mnie już po 17 / kg stoi
Zmieniony przez - P4tr1ck w dniu 2011-04-02 18:29:08
Jak to w końcu jest bo kura u mnie już po 17 / kg stoi
Zmieniony przez - P4tr1ck w dniu 2011-04-02 18:29:08
...
Napisał(a)
Z reguly nie wystepuje w jadlospisie, bo w porownaniu do reszty, jest tłusta.
Jedz smialo
Jedz smialo
Poszukuję książki "Na początku był głód" M. Konarzewskiego, gdyby ktoś miał egzeplarz na sprzedaż - proszę o kontakt mailowy ;)
Jedna z bardziej przemądrzałych osób na forum.
...
Napisał(a)
Jako zamiennik i odskocznia jest dla mnie świetna.
Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
...
Napisał(a)
Dobra kielbasa kosztuje wiecej niz kurczak, wiec sens jest chyba tylko aby od czasu do czasu uatrakcyjnic diete
Poprzedni temat
Zarwana noc - posiłki
Następny temat
Brak widocznych rezultatów po ćwiczeniach
Polecane artykuły