Składniki:
Pierś z kurczaka
Pieczarki
Papryka czerwona
Cebula
Ogórek konserwowy
Jogurt naturalny
Ziemniaki/ryż
Oliwa z oliwek
Przyprawy (wedle uznania) czosnek,sól,pieprz,papryka ostra
Na rozgrzaną patelnie z oliwą wrzucamy pieczarki z cebulą i podsmażamy do momentu uzyskania lekkiego złotego koloru (na cebuli) Następnie dodajemy paprykę wcześniej pokrojoną na krótkie paseczki i po dwóch minutach podlewamy wodą i dusimy na wolnym ogniu przez kolejne dwie. Dodajemy fileta pokrojonego w kostkę, gdy mieso będzie gotowe dodajemy łyżeczkę jogurtu i pół minuty później ogórka. Podgrzewamy jeszcze przez dwie do trzech minut i gotowe :)
Można podawać z ryżem lub ziemniakami w mundurkach, życzę smacznego.
Kalorie: 442
B: 53
T: 4,67
W: 52
Zmieniony przez - Motylkowa w dniu 2011-03-08 21:52:14
Zmieniony przez - Motylkowa w dniu 2011-03-08 21:53:07
Zmieniony przez - Motylkowa w dniu 2011-03-08 21:54:01
Bo mieć marzenia to wierzyć w przyszłość...