Niby dlaczego nie na surowo? I jaką szkodę może to wyrządzić? Tak samo jajka, w czym surowe są gorsze?
Niby dlaczego nie na surowo? I jaką szkodę może to wyrządzić? Tak samo jajka, w czym surowe są gorsze?
ak jaja surowe podobnie
szukajka wsztsko jest
Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
Z tego co ludzie piszą to jaja faktycznie najlepiej przyswaja się ugotowane, ale płatki mogą ale nie muszą być gorsze podane na surowo, mi tam pasują.
Odchudzanie w wieku dojrzewania
http://www.sfd.pl/temat548381 - Skalar
http://www.sfd.pl/temat549020 - Psonic
http://www.sfd.pl/temat549022 - Tancerka25
http://www.sfd.pl/Jajka__wiadomości_ogólne,_badania,_cholesterol.-t619144.html
Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
/pozdr
Odchudzanie w wieku dojrzewania
http://www.sfd.pl/temat548381 - Skalar
http://www.sfd.pl/temat549020 - Psonic
http://www.sfd.pl/temat549022 - Tancerka25
http://www.sfd.pl/Jajka__wiadomości_ogólne,_badania,_cholesterol.-t619144.html
Dodatek cebuli lub czosnku
Cynk i żelazo to dwa ważne składniki mineralne, których często może nam brakować, zwłaszcza jeśli nie jemy mięsa. Wcześniejsze badania na zwierzętach wykazały, że dodatek siarki zwiększa biodostępność związków mineralnych z roślin zawierających kwas fitynowy. Teraz naukowcy indyjscy postanowili zbadać czy dodatek bogatej w siarkę cebuli i/lub czosnku również ma takie działanie.
W czasie eksperymentu dodawali do 10 g zboża po 0,25 i 0,5 g czosnku oraz 1,5 i 3 g cebuli. Okazało się, że biodostępność żelaza zwiększyła się o 9,4–65,9% (ziarno) i 9,9-73,3% (rośliny strączkowe). Biodostępność cynku zwiększyła się o 10,4-159,4% (ziarno) i 9,8-49,8% (strączkowe). Badanie przeprowadzone zostało zarówno na surowych jak i gotowanych produktach i efekty były podobne.
Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620