Szacuny
207
Napisanych postów
3300
Wiek
58 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
28036
jak w temacie > Po to by konsument mógł strawić "paszowy " tani surowiec z jakiego korzysta ten producent . bez tych enzymów konsument dostałby bólu brzucha i mega wiatrów - a tak otrzymuje smaczny produkt ,tani i "zdrowy "
DOBRA ODŻYWAKA TYPU WHEY NIE POWINNA MIEC ENZYMÓW TRAWIENNYCH poniewaz nie sa one w niej potrzebne , białka serwatkowe ( nie zanieczyszczone ) sa najlżej trawionymi białkami (obok białek z białka jaj) przez ludzki układ trawienny .
teraz proponuje sprawdzic jakie firmy stosuja w swych whey enzymy trawienne i jakie maja wytłumaczenie ich zastosowania ( jaki bałach nam sprzedaja ) Wy juz wiecie po co sa tam te enzymy trawienne
pozdr
mc
Szacuny
5
Napisanych postów
17127
Wiek
31 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
68105
Wgl enzymy trawienne w białkach czy gainerach to coś nie tak prawda... jak proch rozrobiony mógłby nam w czymkolwiek przeszkadzać (trawienie) ? No Marku otwierasz ludziom oczy i to bardzo fajnie :D Zawsze jakis % firm sie odrzuci zanim sie coś kupi.
Szacuny
207
Napisanych postów
3300
Wiek
58 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
28036
gainer - unikaj 7 kg bo to najczęściej sam cukier, og trudno mi polecić gainera ponieważ sam ich nie stosuje, ale tak od siebie staraj sie by mial od 30 i wiecej % białka ( te droższe powinny mmiec choc dobrej jakości maltodekstryne o niskim stopniu scukrzenia ( róznice w cenie malto zależnie od surowca : kukurydza ,zboże , ziemniak ,dalej :niski i wysoki stopień scukrzenia to od 3 do 5 zł i wiecej za kg : wiec policz ile mozna zaoszczędzić na 7 ce ) i whey a nie sam cukier . jesli chcesz zrobic dobrego gainera to po prostu kup dobrego whey domiksuj malto o niskim stopniu scukrzenia i bedzie prosty a dobry gainer.
pozdr
mc
ps
a jakie suplementy sa chwalone w rankingu sfd ?
Szacuny
11148
Napisanych postów
51570
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
Gainer bardziej do stosowania jako dodatek smakowy do płatków owsianych mi chodzi, no i żeby nie wychodziło 150g bo mi dupe póżniej urywa
Nieważne oblukam sobie już. Dzięki.
Szacuny
207
Napisanych postów
3300
Wiek
58 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
28036
zgadza sie : klient domaga sie niskiej ceny, za ten dlań najważniejszy czynnik jest w stanie poświecić jakość na rzecz mniejszej ilości wydanej kasy ( z propozycji whey którę podaliście 1 poz jest fakt najlepsza). Problem w tym ze wtedy tego typu produkty sa mocno chwalone , reklamowane ponieważ za nimi stoi duza sprzedaż i zdanie większości konsumentów - każdy chwali swój wybór i nikt nie lubi sie przyznać ze dokonał złego wyboru (to jak z samochodami z relacji użytkowników : każdy pali najmniej, jeździ najszybciej ...)
Rozmawiając z osobami odpowiedzialnymi za produkt możecie usłyszeć właśnie taką odp : przecież konsument domaga sie niskiej ceny...a w tej cenie moge tylko zastosować ...
pozdr
mc
ps
można napisać mini poradni czek : czym sie kierować w wyborze whey
jednak wtedy spora cześć forumowiczów będzie zdegustowana ze pozostają im jedynie propozycje rynkowe na które zwyczajnie ich nie stać
Szacuny
15
Napisanych postów
18755
Wiek
29 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
86927
Uważam, że taki poradnik by się przydał. Chciałbym też zobaczyć konkretne firmy których trzeba unikać, ale wiem, że będzie to niewygodne dla tych firm.
Szacuny
5
Napisanych postów
113
Wiek
35 lat
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
1559
Najlepiej jakby Polscy producenci podpisali jaki "pakt" lub powstala by jakas wspolna instytucja ktora na Polskim rynku sprawdzala takie cos i na opakowaniach widniał by jakis hologram jakości...sam nie wiem ale dla dobra Polskiego rynku, Polskie firmy powinny to nagłośnić
Brawo Panie Marku, oby wiecej takich info
Zmieniony przez - EdoErgoSum w dniu 2012-11-04 14:15:08
Szacuny
207
Napisanych postów
3300
Wiek
58 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
28036
co do opisu firm i produktów , tylko kompletny ignorant ( konsekwencje dla wszystkich zainteresowanych tematem byłyby wprost nieobliczalne, to jak kopanie sie z koniem - i tak każdy wie kto ma więcej kasy czyli kto jest silniejszy ) pisałby wprost : firma , produkt . Po to macie mózg by mając określone dane samemu dojść do określonych wniosków. Co do Polskich firm : uważam ze akurat w pl firmach ilość wałków jest o wiele mniejsza niz w firmach zza oceanu ( to oni jako pierwsi zaczęli dodawać enzymy trawienne, oraz stosować dosypki syntetycznych aminokwasów, jako pierwsi jaszcze w latach 90 tych sprzedawali stabletkowane białko jako aminokwasy i dalej tak robią ). Co do nadawania samemu sobie jakiś dziwnych tytułów jakości i gwarancji poprawności produktu , to juz było .
pozdr
mc