Nie jestem Michail ale podam ci moj trening na siłe, myśle że dobry...wzięłem go częsciowo z jakiegos czasopisma i pozmieniałem co nieco zeby mi lepiej pasował.
Trenujemy w systemie: 2-1-2-2 (2 dni z treningami, dzień przerwy, dwa dni z treningami, dwa dni przerwy). Najlepiej zeby treningi odbywały sie w poniedziałki, wtorki, czwartki i piątki. W poniedziałki i czwartki wykonujemy ćwiczenia na mięśnie klatki piersiowej, grzbietu, bicepsy i tricepsy, zas we wtorki i piątki cwiczenia na mięśnie naramienne (barki), czworoboczne, ud i łydek.
Mięśnie klatki piersiowej : 2 ćw; 8 serii
Grzbiet (Plecy) : 2 ćw; 8 serii
Naramienne (barki) : 2 ćw; 6 serii
Czworoboczne : 1 ćw; 4 serie
Biceps : 2 ćw; 6 serii
Triceps : 2 ćw; 6 serii
czworogłowe ud : 1 ćw; 8 serii
dwugłowe ud : 1 ćw; 4 serie
Łydki : 1 ćw; 4 serie
np.
wyciskanie sztangi na ławce poziomej; Unoszenie sztangi do brzucha w opadzie (plecy)...itd. itp.
W poniedziałki i czwartki ćwiczymy ciężarem pozwalającym na wykonanie maksymalnie 3 powtórzeń w serii; zaś we wtorki i piatki - maksymalnie 5 powtórzeń w serii.
Wszystki ćwiczenia to ćwiczenia podstawowe, a przy mięśniach klatki piersiowej, grzbietu, naramiennych i ud obowiązkowo wielostawowe!! np. wyciskanie sztangi na ławce poziomej(klatka); Unoszenie sztangi do brzucha w opadzie (plecy)...itd. itp.