Szacuny
0
Napisanych postów
35
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
151
witam !! mam bardzo duży problem z klatką piersiową, ale tylko z jednej strony. próbowałem juz dużo ćwiczeń, ale nie czułem jej spompowanej w tym miejscu. nie wiem sam już co robić. pomradzcie cos. wrzucam tutaj zdjęcie mistrza mistrzów ze strzałką na miejsce, o które mi chodzi. dzięki za pomoc !!
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=93b2bd76c7f26bef
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6842
Napisanych postów
62863
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
784582
Rzeczywiście masz dziwny problem z regóły ma sie problemy ze srodkiem klatki a zewnetrzne części dobrze sie rozwijają ale wracając do Twojego prblemy szeroki rozstaw rąk na sztandze i zamień od czasu do czsu sztange na hantelki i powinno ruszyć pozdro
Szacuny
0
Napisanych postów
35
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
151
no więc klatke ćwiczę dwa razy w tygodniu... pon i pt... zazwyczaj robię 4 serie po 10 powt. na ławce poziomej, 4 serie po 10 powt. hantlami skos górny, 4 serie po 10 powt. na maszynie buterfly, 4 serie po 10 powt. skos dolny hantlami. z każdą serią dorzucam ciężar w miare mozliwości ! a jak wstawić szerokim chwytem? może zamiast normalnego chwytu na poziomej? także zaczynam szerokim robić od poniedziałku ! dzięki panowie !
Szacuny
0
Napisanych postów
35
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
151
staż to ogólnie ponad rok... dokładnie 14 miesięcy ... z tym, że po pierwszych 8 była prawie roczna przerwa i musiałem zaczynac znowu od zera ... niestety... teraz jest pół roku! właśnie nie wiem czemu mam problem z tą częścią klatki, wszystko inne wchodzi normalnie... może dla tego, że ja nie robie w ogóle rozpiętek na hantlach? rozpiętki zastępuje buterfly'em... no nie wiem. w każdym bądź razie dzięki za rady !
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6842
Napisanych postów
62863
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
784582
Przyjacielu jak dla mnnie to przy Twoim stażu troche za duzo na klatke.
Zrób klatke raz w tygodniu ale pożądnie np.
Wyciskanie sztangi na płaskiej 12/10/8/8 progresja
wyciskanie hantli skos góra 12/10/8/8 progresja
rozpietki na płaskiej 12/10/8/8
Ewentualnie dołóz czwarte ćwiczenie ale zmniejsz ilośc serii do 3
Wydaje mi sie ze powinieneś klatke raz w tygodniu ćwiczyć bo nie ma sensu przy takim zaawansowaniu ja katować dwa razy .Spróbuj raz w tygodniu i patrz na reakcje zmieniaj ćwiczenia kombinuj a jak to niepomoże to wtedy pomysl o drugim treningu klatki w tygodniu pozdro
Szacuny
0
Napisanych postów
35
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
151
Michaił.. widzę, że znasz się na rzeczy...dla czego myślisz, że 3 ćwiczenia starczą? robie ciągle po 4 od pół roku... wcześniej też tak ćwiczyłem... jak możesz to wyjaśnij o co chodzi. po 3 ćwiczeniach moge spodziewać się takich samych efektów jak po 4? i właśnie co byś doradził mi .. znaczy się jaki plan... góra i wewnętrzna strona wchodzą mi bardzo dobrze... z resztą- dół i zewnętrzna strona...cięzej ! dzieki za pomoc !