Szacuny
0
Napisanych postów
9
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
844
Kreatyna brana w czsaie treningu zamiast po..? Co o tym sadzicie? Chodzi o to zeby sobie rozpuszczac kreatyne w napoju izotonicznym (izomax) w czasie trwania treningu!!?? Tylko rzetelne osoby..
Szacuny
599
Napisanych postów
23111
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
106556
Jesli kreatyna bedzie długo rozpuszczona(jakies pół godziny)to zmieni sie w bezuzyteczną kreatyninę.
Kretka brana po treningu powoduje jakies cos tam w jelitach(a ja raz wziąłem i brzych mnie zaje,biscie bolał)
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
no nie mowcie ze kreatyba za dlugo rozpuszczona w wodzie traci wlasciwosci, bo ja zawsze przygotowywalem sobie buteleczke zeby spic chwile po treningu....
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Trening u wielu osób nasila ruchy jelit, dlatego przyjmowanie kreatyny - czy wielu innych pigułek lub proszków - tuż przed lub w trakcie treningu może czasem powodować zaburzenia żołądkowo-jelitowe.
Ponieważ trening zwiększa gromadzenie się kreatyny w mięśniach o około 10%, najskuteczniej będzie przyjmować kreatynę tuż po treningu. Pamiętaj, że biorąc kreatynę razem z białkiem i węglowodanami zwiększasz zapotrzebowanie mięśni na wodę i ich zdolność do syntezy białka.