mam nastepujace pytanie .cwicze na mase widzialem mnostwo rozpisek ´typu np 12 10 8 8 (progresja )a moge cwiczyc np duzym ciezarem np 4serie po 6 powturzen mam dylemat bo juz niewiem w co mam wierzyc .mam 174 cn 63 kg cicze od roku
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Jeśli dobrze cię rozumiem to chcesz robić 4 serię po 6 powtórzeń każda??
Jeśli o to ci chodziło jest to błąd ponieważ wykonuje się różne liczby powtórzeń ze względu na różne włókna mięśniowe tzn. włókna czerwone(kurczą sie bardzo szybko i wystarczy 6-8 powtórzeń) i włókna białe(kurczą się znacznie wolniej i potrzeba 20-10 powtórzeń).
Jeśli o to ci chodziło jest to błąd ponieważ wykonuje się różne liczby powtórzeń ze względu na różne włókna mięśniowe tzn. włókna czerwone(kurczą sie bardzo szybko i wystarczy 6-8 powtórzeń) i włókna białe(kurczą się znacznie wolniej i potrzeba 20-10 powtórzeń).
Każdy z nas ma swój charakter-i ten jest naszym bogiem,
sprawcą szczęścia lub nieszczęścia.
...
Napisał(a)
4x6 to nie jest dobry pomysl, lepiej zrobic piramide lub progresje, ale ze starzem 1 roku nie ma co wydziwiac, zrob sobie 12/10/8/8lub6
AIM HIGHER
...
Napisał(a)
ale do tego 12 10 8 8 stosowac progresje i jakim ciezarem najlepiej wyciskam 74 kg
...
Napisał(a)
12- w zapasie około 4-5 powtórzeń
10- w zapasie 2-3
8- w zapasie 1-2
8 - bez- w zapasie 1
Przynajmniej ja bym tak ćwiczył.
10- w zapasie 2-3
8- w zapasie 1-2
8 - bez- w zapasie 1
Przynajmniej ja bym tak ćwiczył.
Jak dotknąłem Cie moim komentarzem, pomyśl się o tym że tylko moje zdanie...
...
Napisał(a)
możesz na %cm jednak nie sugerowałbym się za mocno wynikami bo to zależy od wielu czynników danego treningu czy uda ci sie w danej serii podnieść dany %cm czy mnie czy więcej.
Według mnie niej zawodne jest zostawianie zasobu serii
Według mnie niej zawodne jest zostawianie zasobu serii
Jak dotknąłem Cie moim komentarzem, pomyśl się o tym że tylko moje zdanie...
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
Dieta redukcyjna +plan treningowy do oceny
Następny temat