Witam. Ja w sprawie treningu HST. Probowalem cos napisac z pomoca roznych artykulow ze strony SFD i wyszedl mi taki trening:
1. przysiady 2x
2. uginanie nog na maszynie 1x
3. podciaganie na drazku 2x
4. wyciskanie na laweczce 2x
5. wioslowanie w opadzie 2x
6. wyciskanie siedzac (barki) 2x
7. unoszenie hantli w opadzie 1x
8. wyciskanie francuskie 2x
9. uginanie przedramion ze sztanga 2x
10. wspiecia na palce ze sztanga 2x
11. unoszenie kolan w zwisie
I teraz kilka pytan.
1. Odnosnie cwiczenia nr 3, czy moge robic narazie w serii maksymalna ilos powtorzen, bo 15 nie zrobie. Jest to 12-13 podciagniec
2. Odnosnie cwiczenia nr 9, czy zamiast sztangi moga byc hantle??
3. Odnosnie cwiczenia nr 11, czy moge robic poprostu maksymalna ilosc powtorzen, bo nie mam mozliwosci jakiego kolwiek obciazenia.
4. Po przeczytaniu dosc sporej liczby artykulow, nadal nie zrozumialem wszystkiego. Czy z serii "15" przechodzac do serii "10" zwiekszam caly czas ciezar, czy wyznaczam swoj max dla tej ilosci powtorzen i tak jak to bylo w serii "15" odejmuje dochodzac do pierwszego dnia minicyklu.
Jezeli znalazl by ktos czas, to bede wdzieczny za odpowiedz, bo od niedzieli chce zaczac trening juz (cwicze ND, WT, CZW). Pozdrawiam i z gory dzieki za pomoc
1. przysiady 2x
2. uginanie nog na maszynie 1x
3. podciaganie na drazku 2x
4. wyciskanie na laweczce 2x
5. wioslowanie w opadzie 2x
6. wyciskanie siedzac (barki) 2x
7. unoszenie hantli w opadzie 1x
8. wyciskanie francuskie 2x
9. uginanie przedramion ze sztanga 2x
10. wspiecia na palce ze sztanga 2x
11. unoszenie kolan w zwisie
I teraz kilka pytan.
1. Odnosnie cwiczenia nr 3, czy moge robic narazie w serii maksymalna ilos powtorzen, bo 15 nie zrobie. Jest to 12-13 podciagniec
2. Odnosnie cwiczenia nr 9, czy zamiast sztangi moga byc hantle??
3. Odnosnie cwiczenia nr 11, czy moge robic poprostu maksymalna ilosc powtorzen, bo nie mam mozliwosci jakiego kolwiek obciazenia.
4. Po przeczytaniu dosc sporej liczby artykulow, nadal nie zrozumialem wszystkiego. Czy z serii "15" przechodzac do serii "10" zwiekszam caly czas ciezar, czy wyznaczam swoj max dla tej ilosci powtorzen i tak jak to bylo w serii "15" odejmuje dochodzac do pierwszego dnia minicyklu.
Jezeli znalazl by ktos czas, to bede wdzieczny za odpowiedz, bo od niedzieli chce zaczac trening juz (cwicze ND, WT, CZW). Pozdrawiam i z gory dzieki za pomoc