Szacuny
65
Napisanych postów
17868
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
102745
coca cola zawiera kofeine a to jako supolement nie sprzyja robieniu masy (podwyższa lekko przemiane materii a co najwazniejsze ODWADNIA) Jeśli robisz mase to myśle że 1l coli to nie jest zbyt "przyjazny"!
KAIN
"Loved be few Hated by many But respect by all"
Szacuny
62
Napisanych postów
3655
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
20217
Kweste coca-coli omowic mozna pod katem kulturystyki biorac pod uwage 3 zwiazki ktore zawiera:
-kofeina
-cukier (puste kalorie i to nie calkiem malo-puszka coli to 42 g)
-kwas fosforowy
Kofeina dziala pobudzajaco pozatym ma pozytywny wplyw na spalanie tkanki tluszczowej lecz dziala odwadniajaco , nie polecalbym coli pod tym katem tylko na cyklu kreatynowym, wtedy ilosc kofeiny w diecie ograniczamy do minimum. Co do cukru wystarczy kupic cole light i sprawa zalatwiona. Najwiekszym problemem moim zdaniem jest natomiast kwas fosforowy. On wlasnie jest odpowiedzialny za silnie kwasowe Ph (ok. 2,5) koli. Przyjmowanie tego zwiazku bokuje wchlanianie mikroelementow a do tego ujemnie wplywa na nasze kosci. Jesli do tego dolozymy ze cola nie zawiera zadnych witamin ani mineralow to moim zdaniem nie powinna znajdowac sie na stale w naszej diecie. Jesli juz to cola light raz na jakos czas
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
ja tylko jeden krótki komentarz:
używam często colę do czyszczenia łańcucha od roweru z rdzy...hehe, brzmi zachęcająco, nieprawdaż?? a widzę, ze działa rewelacyjnie, więc pewnie to samo robi z zębami smacznego
Szacuny
291
Napisanych postów
17217
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
86319
Teraz jestem na diecie redukcyjnej ok 300 wegli i 250-280 bialka i jak mnie napadnie na slodkie to cola light - jedna puszeczka ratuje sprawe albo orbity
Szacuny
1
Napisanych postów
1229
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
3549
cola...czasami dobra rzecz...ale szybko "uzależnia"...głupi to brzmi ale faktem jest, że częste spożywanie coli (tak samo kawy) spowoduję, że bez tego ani rusz...
ja na przykład musze wypić albo puszeczkę coli albo kawkę tak do 18,00 bo jak nie to zaraz padam (i strasznie łepek boli!)
z drugiej strony szkodliwość zarówno coli jak i kawy jest powszechnie znana...ale...na coś trzeba umrzeć!
Jestem częścią wszechświata, choć zbyt małą by mieć znaczenie; ale jestem.
Szacuny
10
Napisanych postów
1600
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
18081
COLA LIGHT nie ma większe znaczenia przy robieniu masy mięśniowej ,zawarta w nie ilość kofeiny nie zatrzymuje przyrostu wagi ciała .Będąc wokresie offseason potrafie wypijać 4-5l COLI dzienie i waga rośnie.Co do cukru to COLA LIGHT nie zawiera go wcale ,ale zawartość asparatamu może powodować wyskakiwanie ciekawych rzeczy na pleckach i twarzy
POZDRAWIAM