witam! od 1 grudnia zaczalem moj 2 cykl kreatyna+bulk olimpu 2,5kg (moj staz to troche ponad rok). celem jest masa, obecnie waze jakies 67kg. problem jest w tym ze od 1 grudnia nie zyskalem na masie nic, a nawet stracilem ok. 2-3deko (waze sie w tych samych warunkach). jest to bardzo dziwne bo w wakacje mialem podobny cykl i przy 4 treningach SW/tyg udalo mi sie zrobic 6kg. teraz ograniczylem treningi SW do 2 w tygodniu, plan treningow silowych zostal ten sam, diete znacznie poprawilem (glownie wiecej wegli) a masa prawie ze leci w dol :(
moja dieta i godziny treningow:
sniadanie: zupa mleczna z platkami, 50g bulka (ok 30g bialka, 50g wegli)
przedpoludnie trening silowy
zaraz po treningu 100g ryzu, po pol godzinie 50g bulka (w sumie 40g bialka, 90 wegli)
przed wyjsciem na trening SW makaron z serem (40g bialka, 70g wegli)
po treningu SW kolacja ryz/kasza 100g + kromki z serem bialym, wedlina (40g bialka, 70 wegli)
kreatyna wg tego co jest na opakowaniu
plan treningu silowego (cwicze w domu, mam laweczke, hantle, sztangi) (ten sam co w wakacje, mialem na nim 6kg masy w miech), cwicze 3x w tyg sr, pt, nd (treningi SW - sr, pt).
nogi wyprosty siedzac 4x6-8powt
nogi przyciagania do posladkow lezac (na laweczce, na 2glowe) 4x6powt
przysiady 2x6powt
francuskie wyciskanie 4x4-6 powt
uginanie sztangielek na biceps 4x6powt
brzuch systemem ABSII
klata 4x8powt
podciaganie sie na drazku - ile mi sie uda :)
ciezar dobieram maksymalny jakim jestem zrobic wskazana liczbe ruchow. wiem ze nie cwicze grzbietu ale pracuje on mocno w bjj i dlatego mam go niezle wycwiczonego wiec dodatkowo go juz nie katuje. barkow nie cwicze bo mi sie nie chce i mi na nich nie zalezy :)
bardzo prosze o porady co zmienic lub dodac/ujac abym w tym miesiacu udalo mi sie zlapac te pare kg! bede bardzo wdzieczny za uwagi!
moja dieta i godziny treningow:
sniadanie: zupa mleczna z platkami, 50g bulka (ok 30g bialka, 50g wegli)
przedpoludnie trening silowy
zaraz po treningu 100g ryzu, po pol godzinie 50g bulka (w sumie 40g bialka, 90 wegli)
przed wyjsciem na trening SW makaron z serem (40g bialka, 70g wegli)
po treningu SW kolacja ryz/kasza 100g + kromki z serem bialym, wedlina (40g bialka, 70 wegli)
kreatyna wg tego co jest na opakowaniu
plan treningu silowego (cwicze w domu, mam laweczke, hantle, sztangi) (ten sam co w wakacje, mialem na nim 6kg masy w miech), cwicze 3x w tyg sr, pt, nd (treningi SW - sr, pt).
nogi wyprosty siedzac 4x6-8powt
nogi przyciagania do posladkow lezac (na laweczce, na 2glowe) 4x6powt
przysiady 2x6powt
francuskie wyciskanie 4x4-6 powt
uginanie sztangielek na biceps 4x6powt
brzuch systemem ABSII
klata 4x8powt
podciaganie sie na drazku - ile mi sie uda :)
ciezar dobieram maksymalny jakim jestem zrobic wskazana liczbe ruchow. wiem ze nie cwicze grzbietu ale pracuje on mocno w bjj i dlatego mam go niezle wycwiczonego wiec dodatkowo go juz nie katuje. barkow nie cwicze bo mi sie nie chce i mi na nich nie zalezy :)
bardzo prosze o porady co zmienic lub dodac/ujac abym w tym miesiacu udalo mi sie zlapac te pare kg! bede bardzo wdzieczny za uwagi!