Z tego co mi wiadomo to isolite z treca ma wysoki współczynnik BV, ma niską zawartość tłuszczu i jest pozbawiony laktozy.
Proste porównanie:
100 g koncentratu białka serwatki 80% BV 104 pozwala na zachowanie w organiźmie 83,2 g białka (100g x 104 x 80% : 100 = 83,2g)
Aby uzyskać ten sam efekt stosując izolat CFM, wystarczy jedynie 58,14g
(83,2g : 90% : 159 x 100 = 58,14g)
Wniosek nasuwa się sam że Isolite jest ekonomiczniejszy.
Proste porównanie:
100 g koncentratu białka serwatki 80% BV 104 pozwala na zachowanie w organiźmie 83,2 g białka (100g x 104 x 80% : 100 = 83,2g)
Aby uzyskać ten sam efekt stosując izolat CFM, wystarczy jedynie 58,14g
(83,2g : 90% : 159 x 100 = 58,14g)
Wniosek nasuwa się sam że Isolite jest ekonomiczniejszy.
Jeżeli nie robisz nic niczego nie osiągniesz