hej!
postanowile mpodzielic sie swoimi pomyslami (moze nie jestem pierwszy, ale nigdzie na forum czegos takiego nie widzialem jeszcze)
jak ktos ma kase to moze sobie sprzet kupic. a jak ktos nie ma za wiele kasy, to moze sobie sam zrbic. trzeba tylko troche checi :)
kiedys piasalem jak zrobic duzy worek:
odcinasz nogawki i zszywasz je jakas dratwa (mocne szycie musi byc). zwiazujesz na dole jak zwykly worek (tez mocno). wypychasz go piachem albo szmatami (z piachem jest bardzo twardy i przed napieprzaniem w niego lapkami trzzeba go obic jakims kijem... zeby zmiekl). ten z piachem jest twardszy do dolu. tzn. im nizej tym twardszy. ciosy na "glowe" so ok, ale na "korpus" juz jest twardo. troche rece bola. dla wzmocnienia mozesz wykonac dwa takie worki i jeden w drugi wsadzic i dopiero potem piach wsypac. ja mam pojedynczy to w szwach mi sie rozlecial jak przywalilem sierpa na "korpus"... (mozna sie podniecic jak sie worek rozwali). teraz owinalem go szeroka tasma i dalej nawalam...
zalatw sobie spodnie od jakiegos skate, bo od zwyklych spodni worek jest bardzo cienki (średnica 20cm).
drugi worek zrobilem dajac jedna nogawke w druga i piachu nasypalem... lzejszy niz taki dlugi (2 zszyte nogawki) - tez twardy.
no a moj 3 wrek to "gruszka" - pol nogawki z piachem na dlugim sznurze... to juz nie jest takie twarde tylko troche ciezkie. stajesz sobie np pod miejscem w ktorym przywiazany jest sznurek i ten woreczek na ciebie leci; no to ciach mu strzala i tak dalej...
ostatrnio zrobilem refleksowke, a teraz robie tarcze
REFLEKSOWKA - z jakiejs starej pilki; rozcinasz na jakiies 10cm; robisz 2 dziurki z gory i symetrycznie 2 na dole; przewlekasz przez nie jakis mocny i gruby sznurek i wiazesz go w srodku; pilke wypychasz szmatami.
ja roblem ja z pilki do kosza i jest troche ciezka, ale niezle smiga... lepszy ryzd niz nic. uzylem gum od bagaznika samochodowego...
tarcze - rys. powinien wszystko wyjasnic. gabka powinna byc twarda, a nie taka jak do kapieli. z tapicerem trzeba pogadac - za piwko na pwno da jakies scinki.
gume zaklada cie na palce - kciuk zostaje na zewnatrz, a rzepami owijamy nadgarstek. jak to dziala to jeszcze nie wiem, ale jestem dobrej mysli...
MAC GYVER RULEZ !!!
ameryki nie odkrylem, ale moze komus to pomoze...
jak macie jakis sprzet wlasnej roboty to wrzuccie tutaj jego rys, lub jakis opis!! a moze scan...
teraz niech jacys specjalisci wypowiedza sie jak na tym sprzecie cwiczyc: jakie serie, kombinacje, po ile czasu, etc...
Gdy cierpisz - wiesz, że żyjesz.
1