WIOSENNE PROMO! Sprawdź rabaty do 90%
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Wybór celu treningowego

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 183

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 9 Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 89
Witam. Ile aktualnie mogę mieć bf i co teraz dalej robić waga 68,5kg, myślę żeby zejść do 67kg i robić rekompozycje? Ogólnie z wagi 88kg do 68,5 zszedłem z 105cm w pasie do 84cm. Dołączam zdjęcia sylwetki. Z góry dzięki za odpowiedź i pozdrawiam.

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Początkujący
dodam że wzrost 175cm AA i jeszcze jedna sprawa biceps z 39 spadł do 36,3-5mm

Zmieniony przez - Ziomko97 w dniu 2026-03-23 18:36:44

Zmieniony przez - Ziomko97 w dniu 2026-03-23 18:39:26

Zmieniony przez - Ziomko97 w dniu 2026-03-23 20:19:03
...
Napisał(a)
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 17811 Napisanych postów 133426 Wiek 41 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1467203
jak znasz dobrze swoje ciało, zapotrzebowanie dobrze oszcujesz to możesz się bawić, tylko nie wiem czy nie lepszym wyjściem będzie budowanie dobrej jakosciowo masy mieśniowej

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Początkujący
Pytanie kolejne czy może zejść niżej z masą niż 67 i sie wyciąć lepiej jak, myślicie ?
...
Napisał(a)
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 17811 Napisanych postów 133426 Wiek 41 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1467203
robiłeś jakieś okresy przerwy ze zwiększoną podażą kalorii czy cały czas od 88kg do 67 redukcja?

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Początkujący
Robiłem
...
Napisał(a)
Ekspert
jeśli widzisz ze jeszcze idzie redukcja możesz zejść nizej z BF

...
Napisał(a)
Początkujący
Odświeżam pytanko w sprawie % bf ? ;D
...
Napisał(a)
Początkujący
Dodam że mam z przodu mało widoczny na zdjęciach brzuszek troszkę chyba skinny fat :D co z tym teraz robić masować napewno nie mogę ze względu na problemy z plecami i nogami więc redukować? Czy kreatyna plus zero kaloryczne? Hmm
...
Napisał(a)
monkey22 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 35317 Napisanych postów 27046 Wiek 45 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 286754
Idzie lato i jeśli widzisz w realu że na brzuchu siedzi fat to ścinaj i dotniesz się na lato. Piszesz wyżej że były przerwy na regenerację , więc jest ok. Potem bardzo powolna masa z głową i bez pośpiechu
...
Napisał(a)
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6427 Napisanych postów 79124 Wiek 41 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 773752
Masa ciała nie jest wyznacznikiem efektów kształtowania sylwetki i jej wyglądu. Sugeruję skupić się na pomiarach obwodów ciała, np. co jeden dwa tygodnie rano na czczo i je zapisywać. W dłuższej perspektywie zdjęcia sylwetki. Należy wykonywać je w dobrej jakości i zawsze tych samych warunkach (poza, bielizna, odległość i światło). Wtedy będzie wiadomo jakie są efekty i do jakiego celu warto jest dążyć. Jak na tę chwilę, jak najbardziej można jeszcze zejść niżej z poziomem tkanki tłuszczowej i dopiero wtedy budować lepszej jakości mięśnie.

Moderator działu Odżywianie

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Zapotrzebowanie kaloryczne - porady

Następny temat

Redukcja po 40stce - porady

electro
Polecane artykuły