Elo! Mam 16 lat i od niedawna trenuje MMA. Po kazdym treningu jest mi nie dobrze. Ostatnio to sie nawet pozygalem. Co mi poradzicie na ten problem? Moze jakas odzywka? Drugie pytanie: Chcialbym przybrac na masie. Waze 60kg a chcialbym 70-80kg, co proponujecie? Odrazu mowie ze nie mamy treningow na silce tylko same obwodowe. Z gory dzieki za odp! Pozdro!!!
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Ogolnie to nie mam diety. Jem to na co mam ochote i o tej porze o ktorej mi sie chce. Mam ulozyc sobie jakas diete?
To masz już jeden z powodów dlaczego tak, a nie inaczej się dzieje na treningach.
Ostatni posiłek teoretycznie powinieneś spożyć 2h przed rozpoczęciem wysiłku beztlenowego(np właśnie trening mma). Powinny się na niego składać białko i węglowodany z niskim IG, a nie powinien się w nim zawierać tłuszcz,bo po prostu spowalnia procesy metaboliczne i przez to twój posiłek wolniej się trawi/wchłania. Po ludzku mówiąc i przekładając na praktykę - 2 h przed treningiem jesz np kurę + ryż.
Więcej w dziale odżywianie.
Pozdro.
Zmieniony przez - Rafał_B w dniu 2009-03-29 10:15:04
To masz już jeden z powodów dlaczego tak, a nie inaczej się dzieje na treningach.
Ostatni posiłek teoretycznie powinieneś spożyć 2h przed rozpoczęciem wysiłku beztlenowego(np właśnie trening mma). Powinny się na niego składać białko i węglowodany z niskim IG, a nie powinien się w nim zawierać tłuszcz,bo po prostu spowalnia procesy metaboliczne i przez to twój posiłek wolniej się trawi/wchłania. Po ludzku mówiąc i przekładając na praktykę - 2 h przed treningiem jesz np kurę + ryż.
Więcej w dziale odżywianie.
Pozdro.
Zmieniony przez - Rafał_B w dniu 2009-03-29 10:15:04
--> www.gamenessteam.pl <--
--> www.pajacyk.pl <--
--> www.polskieserce.pl <--
...
Napisał(a)
Może twój organizm nie jest przygotowany na tak duży wysiłek i za szybko został poddany takiej a nie innej próbie, ale dla bezpieczeństwa idz do przychodni i zrób sobie podstawowe badania.
Zacznij dobrze sie odżywiac to przytyjesz, masz 16lat wiec stopniowo przy treningach i dobrym odżywianiu waga sama będzie ci szła do góry. takie moje zdanie
Zacznij dobrze sie odżywiac to przytyjesz, masz 16lat wiec stopniowo przy treningach i dobrym odżywianiu waga sama będzie ci szła do góry. takie moje zdanie

...
Napisał(a)
Pewnie wysiłek,który jest na treningu, jest nieco za duży dla Cebie, ale w zasadzie jest to normalne i masz przynajmniej pewność,że się nie obijałeś na treningu
Poza tym post jest nie w tym dziale.

Poza tym post jest nie w tym dziale.
Feel the pain and do it anyway...
Obecny dziennik: http://www.sfd.pl/[Stara_Gwardia]_Saida_2014-t993979.html
...
Napisał(a)
Zgadzam się z przedmówcą. Naucz się dobrze odżywiać bo odżywki bez diety dadzą Ci tylko boost jak je będziesz brał a gdy odstawisz sporo spadnie. Organizm powinienem sobie pierw dawać rade sam z obciążeniem, za jakiś czas przy cięższych treningach możesz pomyśleć o suplach.
...
Napisał(a)
j.w.
Poza tym, co jesz przed treningiem i w jakim odstępie czasowym?
Na początku DIETAnabol, a nie suplementy
Poza tym, co jesz przed treningiem i w jakim odstępie czasowym?
Na początku DIETAnabol, a nie suplementy

--> www.gamenessteam.pl <--
--> www.pajacyk.pl <--
--> www.polskieserce.pl <--
...
Napisał(a)
Ogolnie to nie mam diety. Jem to na co mam ochote i o tej porze o ktorej mi sie chce. Mam ulozyc sobie jakas diete? Treningi MMA mam 4 razy w tygodniu. Do tego dodac silke? Bedzie masa czy spalanie?
...
Napisał(a)
Robisz trening MMA 4x w tyg az do wyrzygania i chcesz iśc jeszcze na siłownię???? Najważniejszy po treningu jest odpoczynek.
A diete znajdzieszw dziale o diecie :)
A diete znajdzieszw dziale o diecie :)
Pure Guinness
...
Napisał(a)
Powiem Ci,ze kazdy nowy,ktory przyjdzie do nas tez tak ma ;) Wiec nie przejmuj sie.Ja tez tak mialem ale z czasem zaczalem sie przyzwyczajac do wysilku:) pzdr
"Wstan i Walcz"-Marek Piotrowski
...
Napisał(a)
A jak z ta masa wkoncu? Jak mam ja zrobic? Mam nie cwiczyc na silce?
...
Napisał(a)
Ja bym dorzucil silke jak bys przestal miec te problemy z wymiotowaniem.Mowie Ci na wlasnym przykladzie moze inni sadza inaczej ale ja tak wlasnie zrobilem.Na razie szamaj tylko dobre zarcie,nie jedz smieci i poczytaj o odzywianiu. Pzdr
"Wstan i Walcz"-Marek Piotrowski
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!