Witam. Jestem nowym na forum , dlatego nie gniewajcie się jeżeli coś źle napiszę czy cokolwiek :). A więc chciałbym zacząć trenować. Zbliża się okres wakacji , więc pomyślałem że to najwyzszy czas i pora żeby coś ze sobą zrobić :) Mam 16 lat ok.170cm wzrostu i waże 57kg...no właśnie w tym problem , jestem dosyć szczupły. I proszę was o pomoc :) jak mam trenować , nie mam żadnego sprzętu , nawet drążka ani funduszy na nie. Zamierzam ćwiczyć pompki , brzuszki przysiady itp , ale zaupełnie nie wiem jak to robić , ile razy ile serii ile razy w tygodniu itd...pragnę abyście pomogli mi wybrać dobry dla mnie trening oraz dietę którą mógłbym stosować. Moim celem jest podwyzszenie wytrzymałości , ale także wzrost masy i wagi. Oczywiście nie przerwę treningu po wakacjach , mam zamiar trenować jakiś rok , a potem przezucić się na siłownię. Moglibyście podać mi jakieś ćwiczenia , dietę ? Najlepiej jakby to była jakaś tabelka czy coś w tym stylu , że podwyzszam ilosc cwiczen co tydzien itp.
Aha , jeżeli napisałem w złym dziale , lub nie na temat to serdecznie przepraszam :) nie ogarniam jeszcze w pełni tego forum. Pozdrawiam
Aha , jeżeli napisałem w złym dziale , lub nie na temat to serdecznie przepraszam :) nie ogarniam jeszcze w pełni tego forum. Pozdrawiam