Witam, postanowiłem w końcu zabrać się za trening.
Na chwilę obecną odpadają wizyty na siłowni z powodu nietypowych godzin pracy.
Jest szansa że zawitam na siłowni ale nim to nastąpi chcę działać.
Posiadam poręcze dokładnie takie mojeporecze i przedpotopową sztangę do której nie ma możliwości dokupienia już talerzy. Sztanga ma następujące parametry: gryf o wadze 7 kg, dwa talerze wagi 10 kg i dwa talerze o wadze 3 kg.
Zacząłem ćwiczyć takim planem"
Pompki standardowe - 5 serii po 6 powtórzeń
Pompki na poręczach - 4 serie po 3 powtórzenia (więcej nie daję rady)
Martwy ciąg - 5 serii po 6 powtórzeń (wykorzystuję cały ciężar czyli 33 kg, wraz z gryfem)
Pompki australijskie - 4 serie po 4/5 powtórzeń (z użyciem poręczy)
Przysiady bułgarskie - 5 serii po 6 powtórzeń
Wykroki - 4 serie po 6 powtórzeń
Przysiady ze sztangą - 4 serie po 5 powtórzeń (waga sztangi to 27 kg, wraz z gryfem)
Przerwy między seriami to 25/30 sekund i tyle samo między poszczególnymi ćwiczeniami.
Plan to nabrać trochę siły, ćwiczyć zdrowo, a przy tym jak wpadnie trochę masy to już w ogóle ekstra
Trochę o mnie - wiek 30 lat, wzrost - 174 cm, waga - 65 kg.
Czy ktoś mógłby przeanalizować mój plan treningowy i ewentualnie wprowadzić korekty ?
Dodam jeszcze że wszystkie powyższe ćwiczenia wykonuję na jednym treningu, w kolejności takiej w jakiej je wypisałem, trening wg grafiku pracy ale powiedzmy że co trzeci dzień.
Pozdrawiam
Zmieniony przez - chudy780 w dniu 2018-02-04 16:37:50
Na chwilę obecną odpadają wizyty na siłowni z powodu nietypowych godzin pracy.
Jest szansa że zawitam na siłowni ale nim to nastąpi chcę działać.
Posiadam poręcze dokładnie takie mojeporecze i przedpotopową sztangę do której nie ma możliwości dokupienia już talerzy. Sztanga ma następujące parametry: gryf o wadze 7 kg, dwa talerze wagi 10 kg i dwa talerze o wadze 3 kg.
Zacząłem ćwiczyć takim planem"
Pompki standardowe - 5 serii po 6 powtórzeń
Pompki na poręczach - 4 serie po 3 powtórzenia (więcej nie daję rady)
Martwy ciąg - 5 serii po 6 powtórzeń (wykorzystuję cały ciężar czyli 33 kg, wraz z gryfem)
Pompki australijskie - 4 serie po 4/5 powtórzeń (z użyciem poręczy)
Przysiady bułgarskie - 5 serii po 6 powtórzeń
Wykroki - 4 serie po 6 powtórzeń
Przysiady ze sztangą - 4 serie po 5 powtórzeń (waga sztangi to 27 kg, wraz z gryfem)
Przerwy między seriami to 25/30 sekund i tyle samo między poszczególnymi ćwiczeniami.
Plan to nabrać trochę siły, ćwiczyć zdrowo, a przy tym jak wpadnie trochę masy to już w ogóle ekstra

Trochę o mnie - wiek 30 lat, wzrost - 174 cm, waga - 65 kg.
Czy ktoś mógłby przeanalizować mój plan treningowy i ewentualnie wprowadzić korekty ?
Dodam jeszcze że wszystkie powyższe ćwiczenia wykonuję na jednym treningu, w kolejności takiej w jakiej je wypisałem, trening wg grafiku pracy ale powiedzmy że co trzeci dzień.
Pozdrawiam

Zmieniony przez - chudy780 w dniu 2018-02-04 16:37:50