Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Trening FBW - ocena

temat działu:

Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 974

Formularz - Proszę o pomoc

Zdjęcie sylwetki (mile widziane)

19

Waga

90

Wzrost

185

Staż treningowy

Początkujący

Obwód pasa

101

Obwód klatki piersiowej

99

Obwód uda

64

Uprawiany sport lub inne formy aktywności (jak często)

Ograniczenia żywieniowe (uczulenia, choroby)

Stan zdrowia

Dobry

Preferowane formy aktywności fizycznej

Siłownia, Szybki Marsz, Rower

Stosowane wcześniej diety (rozklad białko/ węglowodany/ tłuszcze)

Wrażliwość na stymulanty

Możliwosci finansowe

Cel/problem/opis

Zrzucenie tkanki tłuszczowej
Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 9 Wiek 20 lat Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 263
Cześć wszystkim, od 2 tygodni uczęszczam na siłownię i można powiedzieć że trenowałem losowym planem FBW, jednak postanowiłem dzisiaj zrobić sobie nowy plan również FBW z dwoma wariantami. Co o nich sądzicie? Czy jest coś do zmiany?
Jestem osobą początkująca, kiedyś już podchodziłem do siłowni ale z dyscypliną jest różnie :)
Ps. Na siłownię uczęszczam 3 razy w tygodniu, oraz jestem na deficycie kalorycznym. Jeżeli chodzi o deficyt to mam już doświadczenie, ponieważ schudłem 17kg w ciągu 1,5 roku. Nie robiłem żadnych konkretnych treningów, po prostu więcej chodziłem i mniej jadłem, kcal również nie liczyłem i nie liczę

Zmieniony przez - Matiqu w dniu 16/01/2025 13:01:45

Zmieniony przez - Matiqu w dniu 16/01/2025 13:06:30

Zmieniony przez - Matiqu w dniu 16/01/2025 13:12:17
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Szacuny 12449 Napisanych postów 161900 Wiek 36 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 1240296
Siemka
zawsze celuj w duze grupy na start pozniej mniejsza i male:)

B
ciagi
wyprosty
wioslowanie
face pull
wyciskanie hantlI
wyciskanie smith
uginanie bicek

A
siady okI
wspiecia na palce na lyde
wyciskanie okI
na plecy daj wioslownaie jakies lub podciaganie, wcyiag na uzupelnienie ewentualnie
wyciskanie hantli siedza/stojac lub zolnierskie sztanga
prostowanie na ticka
brzuch

i gra
1

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja dla zaawansowanych kontakt
https://www.instagram.com/tomq.bb/ 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 9 Wiek 20 lat Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 263
Bardzo dziękuję za sugestie :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 12449 Napisanych postów 161900 Wiek 36 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 1240296
spoczko:) jak cos mozesz zmodyfikowac tez objetosc, bo nie wiem czy na ten etap 5x5 bedzie ci sie dobrze robilo, ale to wyjdzie w praktyce, jak tehcnicznie jest opanowane ok, to mozna sie nieco posilowac
1

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Właśnie się zastanawiałem czy lepiej zamienić to na więcej powtórzeń i zmniejszyć ilość serii, czy właśnie serii więcej, każde dane mówią co innego. Jeżeli chodzi o technikę, to w mojej opinii jest dość opanowana. Jedynie martwy ciąg aktualnie robię na sztandze trapezowej

Zmieniony przez - Matiqu w dniu 16/01/2025 13:42:29
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
trzymanie sie zakresow typowo silowych na redukcji, gdzie tej energii nieco brakuje jednak niekoniecznie jest rozwiazaniem najlepszym:) tutaj na spokojnie mozesz trzyumac sie zakresu 8-12 by miesiec wiedzial ze jest potrzebny
1

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Wypróbowałem ten trening, tak jak podałeś mi w kolejności. Tak to ogólnie wszystko w porządku, ale chyba muszę przemyśleć zakres serii na wielostawowych

Zmieniony przez - Matiqu w dniu 19/01/2025 16:33:50
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Cześć mam pytanko...polecacie jakieś dobre ćwiczenia na nogi, które bardzo nie obciąża kolan? ponieważ mam chromodacja rzepki 1/2 stopnia kolana lewego i bardzo boli przy przysiadzie z obciążeniem. Pierwotnie przysiady były w planie u góry, ale niestety ból kolana nie pozwala mi na to ćwiczenie :( więc jeżeli macie jakieś skuteczne zamienniki to byłbym wdzięczny za radę :)
Pozdrawiam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Szacuny 6313 Napisanych postów 78036 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 767015
W zasadzie żadne z dobrze wykonywanych pod względem technicznym ćwiczeń nie powinno mieć znacznego wpływu na obciążenie stawu kolanowego. Nie jest to ruch i rodzaj obciążenia generujący ścieranie się chrząstki stawowej. Nie oznacza to jednak tego, że bolesność nie będzie występowała. Niestety w sytuacji, gdy chrząstka stawowa jest już szkodzona w jakimś stopniu, to każdy ruch w stawie może generować bolesność. Wraz z biegiem czasu nawet chodzenie lub nawet i brak jakiejkolwiek aktywności fizycznej. Sugeruję zacząć od rehabilitacji, rolowania, rozciągania mięśni i ćwiczeń specjalistycznych.

Moderator działu Odżywianie

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dieta na mase do oceny

Następny temat

Trening FBW - ocena

Spalanie
Polecane artykuły