Szacuny
7
Napisanych postów
159
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
1021
Witam
Mam pytania odnośnie treningów plan treningowy zmieniam co miesiąc ale chciałbym spróbować zupełnie czegoś innego
1 tydzień trening na ławce z hantlami i maszynach itp
2 tydzień trening polegający wyłącznie na masie swojego ciała
i tak na zmianę
Czy to zwiększy wzrost mięśni, zmniejszy czy to jest bez różnicy? Dietę oczywiście stosuje i wszystkie mięśnie rosną tylko chciałbym troszkę urozmaicić treningi
Szacuny
7
Napisanych postów
159
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
1021
Czyli tak samo jak do tej pory robiłem nic nie zmieniać? Bo czytałem w gazecie MH (nie wiem czy mogę podać nazwę więc piszę skrót) żeby właśnie robić 2 plany i zmieniać co tydzień
Szacuny
7
Napisanych postów
159
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
1021
To z jakich stron najlepiej czerpać wiedzę na temat ćwiczeń i diety? Oczywiście prócz SFD i potreningu.pl bo tutaj sporo się dowiedziałem ale jednak nie wszystkiego :P Chciałbym popracować trochę ze swoim ciężarem a pociąganie na drążku i pompki to jedyne ćwiczenie reszta to ławka itp
Szacuny
7
Napisanych postów
159
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
1021
a MH? opinie o nich są bardzo dobre Powracając do mojego pytanie czy pozostawić tak jak jest i co miesiąc zmieniać plan czy robić tydzień z planu i tydzień np FBW
Szacuny
7
Napisanych postów
159
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
1021
Tu się z Tobą zgodzę MH na początku było słabe ale teraz widzę że się starają z artykułami. Hm... nie wiem czemu nie dostałem powiadomienia że odpowiedziałeś w temacie przepraszam że tak późno odpisałem. A plan treningowy 6-10 tygodni A (ławka, maszyny itp) i później 6-10 tygodni plan B (ciężar własnego ciała) mają sens? I jeżeli powrócę do treningu A to czy obciążenie zakładać mniejsze większe czy bez zmian?