Witam wszystkich chciałbym prosić pomoc w ułożeniu programu treningowego dal mnie. ''mam program ale on jest zły dla mnie'' opisze wam sytuacje... mam 18 lat ,około 185cm wzrostu waga 85kg ,trenuje sztuki walki i taniec ... a problem jest taki ze nie mam jak ułożyć diety ponieważ różnie to jest ras jest obiad o tej godz raz o tej porostu dieta jest niemożliwa staram sie jeść posiłki w białkowe typu sery,ryby,przetwory mleczne itp lecz jak mówiłem w nierównym odstępie czasowym... ćwiczyć mogę w godz 16-18 mam domowa siłownię w której skald wchodzą :
- ławeczka + normalny gryf (bez regulacji pozycji )
- sprężyny
- 2 hantle 3 kg
- 1 hantel z regulacja obciążenia
- skakanka
- drążek do podciągania
- ławeczka do brzuszków
nie jest tego dużo ale konkretne rzeczy
chce nabrać masy mięśniowej szczególnie na klatkę piersiowa
w łapie mam 36 cm a che mieć 40-45cm
klatka 105cm
brzuch mam mocny i widoczny ale jednak mam trochę tłuszczu spowodowanego takim a nie innym odżywianiem.
oczywiście che ćwiczyć na wszystkie partie mięśni rozwijać je równo ale na te kłaść największy nacisk.
jeśli macie jakieś pomysły mam tez HMB 400cabs i chciałbym je tez wkomponować w trening a co jeszcze do HMB jeżeli pisze na opakowaniu brać przed śniadaniem przed treningiem po treningu i po kolacji to jak to jest z tymi dniami w których nie ćwiczę nie biorę HMB wcale?
a jeżeli znace jekies sprawdzone suplementy które mogły mi by pomóc proszę mówić ...
czekam na wasze propozycje
- ławeczka + normalny gryf (bez regulacji pozycji )
- sprężyny
- 2 hantle 3 kg
- 1 hantel z regulacja obciążenia
- skakanka
- drążek do podciągania
- ławeczka do brzuszków
nie jest tego dużo ale konkretne rzeczy
chce nabrać masy mięśniowej szczególnie na klatkę piersiowa
w łapie mam 36 cm a che mieć 40-45cm
klatka 105cm
brzuch mam mocny i widoczny ale jednak mam trochę tłuszczu spowodowanego takim a nie innym odżywianiem.
oczywiście che ćwiczyć na wszystkie partie mięśni rozwijać je równo ale na te kłaść największy nacisk.
jeśli macie jakieś pomysły mam tez HMB 400cabs i chciałbym je tez wkomponować w trening a co jeszcze do HMB jeżeli pisze na opakowaniu brać przed śniadaniem przed treningiem po treningu i po kolacji to jak to jest z tymi dniami w których nie ćwiczę nie biorę HMB wcale?
a jeżeli znace jekies sprawdzone suplementy które mogły mi by pomóc proszę mówić ...
czekam na wasze propozycje