łącznie z 8 lat, ostatnio przerwa 5 lat. Obecnie od miesiąca na silowni
Dieta (przedstaw ilość spożywanego białka, węglowodanów i tłuszczy)
1800 kcal
Ile i jakie przebyte cykle sterydowe
kilka, głównie test
Opisz swój plan treningowy
push pull 3xweek
Cel cyklu
redukcja
Ostatni cykl i odstęp czasowy od jego zakończenia
z 8 lat
Poziom BF% (tkanki tłuszczowej)
Tendencja do tycia/chudnięcia (typ budowy)
Stan zdrowia
dobry
Skłonność do łysienia lub porostu owłosienia
PPM (podstawowa przemiana materii)
Wyniki siłowe w 3 głównych ćwiczeniach (klatka, martwy ciąg, przysiad ze sztangą)
Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
0
Napisanych postów
3
Na forum
2 lata
Przeczytanych tematów
114
Panowie, zwracam się do was z pytaniem gdyż mam dylemat. Testosteron mam w dolnej granicy normy (norma od 2,5 do 8,5, u mnie jest ok. 3,5) i chciałbym go lekko poprawić, w związku z tym mam kilka pytań.
1/ Jeżeli wrzuce sobie 50-100mg testa tygodniowo, czy będzie to wystarczająca ilość żeby podbić w górną granice normy?
2/ Czy przy takiej ilości podawalibyście HCG regularnie / okresowo czy nie powinno to blokować? A może zamiast testosteronu lepiej dawać samo HCG i stymulować organizm do zwiększenia własnej produkcji, chociaż w tym przypadku nie wiem czy stosowanie HCG długoterminowo jest zdrowsze niż podawanie testosteronu z zewnątrz.
3/ Czy przy takich dawkach, uda się utrzymać hematokryt i hemoglobine w normie?
4/ Dodam że testosteron będę podawał podskórnie i tu jest mój kolejny dylemat. Chciałbym towar kupić w aptece, natomiast jak wiemy dostępny mamy tylko enantan i mixa, obydwa z tego co pamiętam na oleju arachidowym. Nie ukrywam że najchętniej ze względu na okres półtrwania kupiłbym cypionat i na jakimś rzadszym nośniku. W związku z tym w waszej ocenie, lepiej kupić apteczny enan czy UG cypio do injekcji podskórnych?
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
20986
Napisanych postów
71634
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
576963
Super fajnie, ale 1 badanie niczego nie przesądza a już na pewno nie autodiagnozy i leczenia się przy pomocy internetu. Androlog/endokrynolog/urolog (najlepiej dośw clin) komplet badań + WYWIAD! i dopiero posłuchasz co dalej.
Szacuny
41
Napisanych postów
152
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
1422
To już jest kwestia indywidualna, ja jestem lekko nad norma (1200) i bije 125mg co 4 dni(enan) do tego 500jednkstek HCG do każdej iniekcji, iniekcje wykonuje podskórnie. Wcześniej wykonywałem te same dawki domięśniowo i wyniki były wyzsze. Niektórym wkręca się lepiej domięśniowo innym podskórnie, tak czy siak musisz dobrać dawkę pod siebie i przy tym wykonywać regularne badania.
Szacuny
0
Napisanych postów
3
Na forum
2 lata
Przeczytanych tematów
114
kevin1990
To już jest kwestia indywidualna, ja jestem lekko nad norma (1200) i bije 125mg co 4 dni(enan) do tego 500jednkstek HCG do każdej iniekcji, iniekcje wykonuje podskórnie. Wcześniej wykonywałem te same dawki domięśniowo i wyniki były wyzsze. Niektórym wkręca się lepiej domięśniowo innym podskórnie, tak czy siak musisz dobrać dawkę pod siebie i przy tym wykonywać regularne badania.
Ciekawe ile z. HCG podbiło a ile z enana. To ug jakiś czy jelfa enan?
Szacuny
954
Napisanych postów
603
Na forum
2 lata
Przeczytanych tematów
14378
freezerq
czyli te inj. podskórne to jednak prawda? czytałem, ze w USA to norma.
U nas (nawet na forum) swego czasu by cię zjedli :)
Zmieniony przez - freezerq w dniu 4/8/2023 7:53:46 PM
Tak , podskórnie działa, na samym początku próbowałem, 300mg/week podskórnie wynik testa 1900ng/dl [norma do 760], Biłem często małe dawki , z początku były małe guzki które lekko bolały, po 2 tyg się to zmieniło i ich wcale nie było.